Vaste & tijdelijke locaties

Jun 6, 2020, 18:46
Een dedicated eventmanager voor elk congres of event

Een dedicated eventmanager voor elk congres of event

11 oktober 2019

Het Concertgebouw, gelegen aan de rand van het historische centrum van Brugge, is een kunstinstelling met een rijk artistiek programma. Maar daarnaast wordt het complex ook verhuurd voor het organiseren van congressen en evenementen. Het Business & Events-team van het Concertgebouw staat deze klanten bij om van hun event een succes te maken. Meer zelfs: wie het Concertgebouw kiest voor de organisatie van zijn congres of event, krijgt een vaste eventmanager om het goede verloop van A tot Z te begeleiden.

Naast het artistieke programma is er op de kalender van het Concertgebouw nog heel wat ruimte voor corporate initiatieven. “Klanten die bij ons een evenement of congres willen organiseren kunnen kiezen voor het volledige Concertgebouw, of een selectie maken uit de verschillende zalen en break-out rooms”, zegt An Merlier coördinator Business & Events bij Concertgebouw Brugge. “Dit alles gebeurt in nauw overleg met de artistieke directie, zodat de cultuur- en congresagenda’s mooi op elkaar aansluiten.”

Één aanspreekpunt

Het Business & Events-team van het Concertgebouw staat in voor de A tot Z begeleiding van een event of congres. “In onze aanpak kiezen we voor een directe, one-to-one communicatie met de klant. Een van onze grote troeven is dat klanten bij ons één eventmanager volledig tot hun dienst krijgen. Deze persoon volgt het evenement van dichtbij op en begeleidt de klant van bij het begin tot en met de dag van het event zelf. En die begeleiding is heel uitgebreid. Alles wat met catering te maken heeft, techniek, logistiek, belichting, eventuele artistieke invulling… met alle vragen kan men terecht bij één enkel aanspreekpunt. Diezelfde eventmanager zal uiteraard ook op de dag van het event aanwezig zijn.”

An Merlier Marie Paule Van de Moortel Rutger De Cloedt

An Merlier, Coördinator Business & Events, Marie-Paule Van de Moortel, Eventmanager & Rutger De Cloedt, Eventmanager

Het Provinciebedrijf Westtoer verwoordde het recent zo: “Het team van het Concertgebouw stond ons prima bij: van de techniek tot het onthaal van de gasten, alles was tot in de puntjes geregeld”. Raïsa Qvick, pers & media Westtoer, blikt duidelijk tevreden terug op haar recente event in het Concertgebouw.

Congres in de KamermuziekzaalSfeervolle Kamermuziekzaal in Italiaanse stijl

Het paradepaardje van het complex is natuurlijk de Concertzaal met 1289 zitplaatsen, maar ook de intiemere Kamermuziekzaal valt heel erg in de smaak bij organisatoren. “Deze zaal, die plaats biedt aan 350 personen, is heel bijzonder qua architectuur en doet een beetje denken aan een Italiaanse palazzo”, aldus An Merlier. “Ze kan gebruikt worden voor meetings en congressen, grote seminaries, maar anderzijds zijn er ook bedrijven die deze zaal huren om er een privéconcert te organiseren voor hun klanten, met aansluitend een netwerkreceptie. Samen met onze artistieke directie helpen we de klant ook graag de juiste artiest te vinden.”

Exclusieve concertervaring

In mei beleefden een honderdtal genodigden van BNP Paribas Fortis een indrukwekkend concert met Héloïse Mas, 6de laureate zang van de Koningin Elisabethwedstrijd 2018, in de unieke setting van de Kamermuziekzaal. Het was al de tiende keer dat BNP Paribas Fortis Brugge uitkoos voor de organisatie van dit exclusief klantenconcert. “Het was een prachtige culturele avond”, zo zegt Kris Vanhoutte van BNP Paribas Fortis. “Onze klanten waren enorm blij en vereerd met het concert, de locatie en professionele ondersteuning van het Concertgebouw-team. Tevreden klanten, daar doen we het voor!”

Congres in stijl

Het Concertgebouw is trouwens ook de geknipte locatie voor congressen. Het Brugse ziekenhuis AZ Sint-Jan organiseert er al jaren congressen. Dr. Yves Vandekerckhove, voorzitter Hartcentrum Brugge-Oostende: 'Concertgebouw Brugge straalt als congreslocatie het Vlaanderen van vandaag uit: vooruitstrevend, innovatief, professioneel, communicatief, menselijk, op een kruispunt en bereikbaar.'

Ontdek alle mogelijkheden op concertgebouw.be/zaalhuur

Meer van Concertgebouw Brugge :

Concertgebouw Brugge