Vaste & tijdelijke locaties

Aug 24, 2019, 18:34
3Square Events heropent De Oude Vismijn

3Square Events heropent De Oude Vismijn

16 mei 2019

Begin deze maand werd in het centrum van de Gentse binnenstad De Oude Vismijn heropend. De locatie werd overgenomen door 3Square Events, dat De Oude Vismijn voortaan op de kaart willen zetten als een evenementencentrum.

De Oude Vismijn, prachtig gelegen langs het water, aan de samenvloeiing van de Lieve en de Leie, is een historische locatie die teruggaat tot in de 17de eeuw. Tot 60 jaar terug was het dé plek in Gent om vis te gaan kopen. Sindsdien heeft de locatie verschillende bestemmingen gekend, van bandencentrale, over bowlinghal, tot brasserie.

3Square Events, dat naast het 3Square businesscentrum in Zwijnaarde ook Kurso in Kursaal Oostende en de tennisclub van Justine Henin in Limelette uitbaat, zag heel wat potentieel in De Oude Vismijn. Het bedrijf kocht het erfpacht van het pand over om er een evenementencentrum van te maken. Er werd sterk geïnvesteerd, onder andere om de locatie energiezuiniger te maken.

De Oude Vismijn beschikt over vier verschillende ruimtes: één grote zaal met een capaciteit van 850 mensen, en drie kleinere meeting- en eventrooms voor 150 à 200 gasten. Ideaal dus voor bedrijfs- en privéfeesten, maar ook voor congressen en bedrijfspresentaties. De eerste corporate evenementen staan intussen al geboekt, met oa. een opdracht voor Volvo Trucks. Het evenementencentrum zal ook gebruikt worden als locatie voor het Festival van Vlaanderen. Tijdens andere grote evenementen in de stad zal het de ideale plek zijn om een VIP-ruimte in te richten.