Vaste & tijdelijke locaties

Jun 27, 2019, 8:31
NH Gent Belfort: het grootste congreshotel in hartje Gent

NH Gent Belfort: het grootste congreshotel in hartje Gent

13 december 2018

Gent wordt steeds populairder als congresbestemming. Ook NH Gent Belfort, het grootste businesshotel van de stad, speelt hier op in en biedt organisatoren 174 kamers, 10 meetingruimtes en een breed aanbod van bijhorende diensten.

NH Gent Belfort oogt van buitenaf misschien bescheiden, toch gaat er achter de gevel een gigantisch businesshotel schuil, met alle troeven die een congresorganisator verwacht. Het hotel biedt immers een unieke combinatie van hotelkamers en meetingruimtes. Dankzij de 174 ruime hotelkamers kan NH Gent Belfort de deelnemers van de meeste kleine tot middelgrote congressen onderbrengen. Voor extra capaciteit of voor meer variatie in het type kamers vindt men tal van andere hotels op wandelafstand.

De meeting venues zijn gelegen in het aparte congresgedeelte van het hotel, dat volledig geprivatiseerd kan worden. Daar kunnen bedrijven en organisatoren in alle rust werken. Bedrijven en sponsors van het congres kunnen ook rekenen op de nodige visibiliteit. In totaal zijn er 10 verschillende meetingruimtes. De grootste zaal is 360 m² groot en kan tussen 350 en 400 congresdeelnemers ontvangen. Verder is er ook nog een Middeleeuwse crypte, een unieke plek voor aperitieven en recepties. Voor de congresorganisator zelf kan er dan weer een praktische kantoorruimte voorzien worden.

Als viersterrenhotel beschikt NH Gent Belfort over een hoogstaande catering, die bijzonder vlot verloopt. Zo kan men de lunch voor alle gasten tegelijkertijd voorzien. Het keukenteam heeft intussen een pak ervaring met congressen en speelt dan ook in op de wensen van deze doelgroep.  

Ook de makkelijke bereikbaarheid is een enorme troef. Het hotel beschikt over een grote parking met 120 plaatsen en tien elektrische laadpunten. De uitstekende ligging in het centrum zorgt ervoor dat organisatoren heel wat transportkosten kunnen besparen. Er zijn immers heel wat mogelijkheden op wandelafstand. Zo vindt men recht tegenover NH Gent Belfort het stadhuis, waar men terecht kan voor een aperitief.

Op de foto’s ziet u enkele sfeerbeelden van een recent congres rond het thema diergeneeskunde.

Meer van NH Gent Belfort :