Vaste & tijdelijke locaties

Apr 28, 2024, 23:58
BOZAR-zomer bereikt apotheose met afsluitend topweekend

BOZAR-zomer bereikt apotheose met afsluitend topweekend

21 september 2015

Met meer dan 115.000 bezoeken in het Paleis voor Schone Kunsten kijken we terug op een rijk gevulde zomer. Het laatste weekend, goed voor 11.000 bezoekers, zorgde voor de grand finale. Onlangs is het doek gevallen over de grote modetentoonstelling "De Belgen en het festival Summer of Fashion". Veel mensen kwamen fashionably late tijdens het allerlaatste weekend om nog op de valreep te kunnen genieten van de modezomer.

Meer dan 11.000 bezoekers kwamen het voorbije weekend naar het Paleis voor Schone Kunsten voor de modezomer, Art on Paper, de boekvoorstelling van Mekhitar Garabedian, het naaiatelier in de Hortahal, de start van Design September met Muller Van Severen, het concert van Sufjan Stevens, de prijsuitreiking van Young Belgian Art Prize, de installaties van Pascale Marthine Tayou...

Het was een rijk gevulde zomer waar in goede BOZAR-traditie alle kunstendisciplines hun plaats kregen.

Sophie Lauwers, Directeur BOZAR EXPO: "Met 'De Belgen' hebben we samen met MAD Brussels een groot momentum voor de Belgische mode gecreëerd. De creatieve industrieën verdienen hun plaats in dit kunstenhuis. De tentoonstelling vormde het vertrekpunt van waar de mode uitwaaierde over Brussel: van het modeparcours in de Dansaertstraat tot het open atelier bij De Munt."

Paul Dujardin, CEO van BOZAR: "We blikken terug op een uitdagende en gevarieerde evenementenzomer gevuld met mode en hedendaagse kunst. Samen met al onze partners mogen we trots zijn dat we de zomer in Brussel mee vorm hebben gegeven."

Copyright foto's:

Foto's 1-4) Wouter Van Vaerenbergh - ©Bozar
Foto 5) Yannick Sas - ©Bozar

BOZAR
Ravensteinstraat 23
1000 Brussel
info & tickets: b2b.events@bozar.be
Tel: +32 2 507 84 45
www.bozar.be

Meer van BOZAR :

Bozar - Paleis voor Schone Kunsten