Vaste & tijdelijke locaties

Jul 12, 2020, 20:25
Bourla Follies: pikant entertainment in burlesque sfeer

Bourla Follies: pikant entertainment in burlesque sfeer

02 mei 2016

Op zondag 15 mei organiseert de Bourla Schouwburg samen met Neo Retro een nieuwe ‘Bourla Follies: A Teasing Night Out …’. Na de zeer succesvolle vorige editie staat het wervelende gebeuren deze keer in het teken van Hollywood met de ‘Hollywood Tropicana Edition’. Het wordt een heerlijke vintage burlesque avond met champagne, pikant entertainment, finger food en als klap op de vuurpijl een keur aan crooners die het geheel van swingende muziek voorzien.

De ‘Bourla Follies: A Teasing Night Out ... belooft opnieuw flink wat entertainment en komt helemaal tot zijn recht in de schitterende foyer van de befaamde Bourla Schouwburg. Het wordt een onvergetelijk feest en aangezien het op maandag 16 mei Pinkstermaandag is, een dagje verlof dus, is er reden te meer om op zondag stevig de bloemetjes buiten te zetten!

De ‘Hollywood Tropicana Edition’ start om 19.30 u met een glas Piper Champagne als welkom, geanimeerd met ’tableaux vivants’ en andere animaties. Om 21.30 u is het tijd voor de eerste show, de tweede staat een uurtje later gepland. Op het programma prijken schitterende acts zoals Lady Flo - Meneuse de Revue, The Retronettes - Charming Pin-Ups, - crooner & DJ Benny Blue, en Lucky Martini-  Sexy Selecta.

Top of the bill is Miss Banbury Cross, een van de meest prestigieuze headline performers van Londen en een absolute ster op de internationale burlesque scène. Miss Banburry Cross neemt haar publiek mee naar een perfecte beleving van de befaamde ‘50’s bump n grind’ en laat de gouden tijden van het Hollywood en de B-Movie starlets uit het midden van de vorige eeuw herleven.

Na de adembenemende show is het nog lang niet afgelopen. Om 23.30 u start een denderende ‘afterparty’ met DJ's én de artiesten. Sleutelbegrippen zijn ‘summer cocktails’, colorful dresses & tuxedos’, ‘Copacabana’, ‘Casablanca’, ‘flowers’ en ‘jewels’.

Kortom: pikant entertainment, Piper Heidsieck champagne, swingende muziek en sexy bites: het wordt beslist een avond vol sensuele verrassingen.

Ticketprijzen:

  • Seat & Coupe Champagne: 25 € per persoon
  • Champagne Table 2 personen met Finger Food & 1/2 fles champagne: 90 € per tafel
  • Champagne Table 4 personen met Finger Food & 1 fles champagne: 180 € per tafel

De Bourla Schouwburg zorgt ervoor dat iedereen een comfortabele zitplaats heeft en volop kan genieten van de show.

Over de Bourla Schouwburg

De Bourla Schouwburg als gebouw behoeft weinig introductie. Dit Antwerpse monument werd in 1827 ontworpen door Pierre Bourla, die met de halfronde ingang zijn stempel drukte op de bijzondere architectuur. Op de nok van het dak staan een lier en een masker, een voorsmaakje van wat je binnen te wachten staat: muziek en toneelspel. De Bourla biedt sinds 1998 onderdak aan Toneelhuis, een fusie van de Koninklijke Nederlandse Schouwburg en de Blauwe Maandag Compagnie. Zij brengen hedendaags theater in een historisch kader.

De halfronde Foyer op de bel-etage werd al snel na de opening een chique koffiezaal, waar mensen voor en na het theater terecht konden om iets te eten of te drinken. Die functie oefent ze vandaag terug uit. De benedenverdieping werd in de zomer van 2015 volledig opgefrist, en heeft nu haar eigen horecazaak Pierre, waar je overdag terecht kunt voor een hapje en een drankje.

bourlaschouwburg.nu

Meer van Bourla Schouwburg :

Bourla Schouwburg