Event management

Jun 7, 2020, 12:18
Ondernemers helpen elkaar de crisis te overwinnen

Ondernemers helpen elkaar de crisis te overwinnen

03 april 2020

Een coalitie van ondernemers lanceerde een webplatform dat bedrijven helpt om te gaan met de impact van Covid-19. Recovidnow.com biedt hen de nodige “tips & tools” waarmee ze aan de slag kunnen om de impact van de coronacrisis op hun business of organisatie te stabiliseren en te herstellen.

Door de aard van deze ongekende en onvoorspelbare crisis blijven veel bedrijven achter met de noodzakelijke inzichten, plannen en instrumenten om deze crisis, die nog maar net begonnen is, meester te kunnen. Daarom wil een onafhankelijke coalitie van ondernemers, deze “tips & tools” voor iedereen beschikbaar maken.

Op vrijdag 3 april 2020 lanceert de coalitie een project 'van ondernemers voor ondernemers’: “RecovidNow”.

Het is een webplatform waar collega ondernemers en bedrijfsleiders “tips & tools” vinden waarmee ze vandaag aan de slag kunnen om de impact van de Covid-19 crisis op hun business of organisatie te stabiliseren en te herstellen.

Op het webplatform recovidnow.com zijn er 3 toolkits te vinden, die gefaseerd beschikbaar worden:
- The First Aid Kit: om met de directe impact op je onderneming om te gaan
- The Survival Kit: om met de post-Covid-19 economische crisis om te gaan
- The Rebuild & Growth Kit: om je als bedrijf sterker terug op te bouwen na de crisis

Bij de lancering van het platform (vanaf vandaag dus) wordt The First Aid kit beschikbaar, met onder meer Hoe terug controle krijgen over uw financiële situatie?, met een template voor Planning van financiële scenario's voor kostenbesparing, en een template voor Cash flow planning. Naast financiële tips & tricks krijg je een aanpak hoe je klanten, leveranciers en personeel betrekt als partners om samen door deze uitdagende periode te komen.

De initiatiefnemers achter dit project zijn Jason & Gary Neiman van Bru Textiles (https://brutex.com/), die door hun wereldwijde business in ‘home fabrics’ veel vroeger dan lokale bedrijven de impact van deze Covid-crisis op de economie konden inschatten.

Jason & Gary brachten een coalitie van ondernemers samen om RecovidNow inhoud en vorm te geven:
- Jo De Ridder & Louis Cnudde van Press Play (https://youpressplay.com/)
- Matthieu De Winter & Sacha Krinstinsky van King of Hearts (https://www.kingofhearts.be/)
- Pieter-Jan Pieters & Robin Dohmen van OWOW (https://owow.agency/)