Event Destinations

Apr 14, 2024, 13:45
Een smaakvolle winter in Brussel

Een smaakvolle winter in Brussel

19 december 2023

Traditiegetrouw pakt onze hoofdstad deze winter uit met een charmeoffensief van jewelste. Een waaier van kerstmarkten, ambachtelijke topadresjes, attracties voor jong en oud en een cultuuraanbod van de bovenste plank, maken van Brussel de perfecte kerstbestemming! Wij geven alvast enkele tips voor culinaire verwennerijen…

Nyyó is een nieuw Vietnamees restaurant in de Baljuwstraat in Elsene. Verwacht hier zeker niet de Vietnamese klassiekers die je al op zoveel plaatsen kan vinden. Nee, Nyyó tilt de Vietnamese keuken naar een ander niveau. Tof, eigentijds en gedurfd. Wat dacht je van een Vietnamese ceviche? Of een heerlijke Pâté kho met brood van Renard Bakery? Vergeet zeker niet te eindigen met een Cà Phê Liègeois. Uiteraard horen bij deze mooi, slim en sober ingerichte plek de nodige cocktails, natuurwijnen, ciders en artisanale bieren.
 
Het Anderlechts instituut Chapeau blanc (gestart in 1890) heeft eindelijk de deuren heropend. Een groep Anderlechtse vrienden sloeg de handen in elkaar en een meer dan geslaagde crowdfunding deed de rest. De cowboyhoed van vroeger werd een hoedje van papier met als tweetalige ondertitel frites & vrienden. Het perfecte wachtwoord voor een op-en-top Belgische lunch of diner met op het menu stoemp, américain, stoofvlees, vol-au-vent, you name it. Het interieur werd opgefrist maar aan de lange toog, houten lambrisering en iconische chesterfieldbanken werd gelukkig niet te veel veranderd. Authentiek, kindvriendelijk én open op zondag!
 
Confessions is een nieuwe cocktailbar in de Kasteleinswijk. Een bar die helemaal past bij de omgeving: chique, klassiek en erg mooi ingericht. Het interieur blaast je helemaal naar New York. Beeld je een intimistische speakeasy in met wat religieuze attributen en je hebt het plaatje. Naast uitstekende creatieve cocktails staan er ook verfijnde gerechten om te delen op de kaart. En als je tijdens je bezoek plots last hebt van een slecht geweten, kan je plaatsnemen in de biechtstoel.
 
Au repos de la montagne in het Ukkelse Sint-Job is een voormalig duivenmelkerscafé, dat werd vernieuwd met veel respect voor het dorpse, landelijke verleden van de plek. Hier spring je binnen rond apérotijd en blijf je hangen voor een goeie toast aux champignons of balletjes in tomatensaus. De kaart is erg beperkt. Alles wat je erop vindt, is dan ook supervers, huisgemaakt en seizoensgebonden. Op zaterdag kan je er de hele dag terecht en is de keuken non-stop geopend.
 
Wijnbar Maguie in Sint-Gillis is een juweeltje met schitterende blauwe keramische tegels aan de buitenkant en oergezellige eenvoud aan de binnenkant. Neem plaats op een van de krukken. Ideaal om er alleen of in gezelschap te genieten van de knappe selectie natuurwijnen (of waren het levende of wilde wijnen?) van de fles of van het vat. Dat kan elke avond behalve op zondag.

Hou je van een goed glas wijn gepaard met lekker eten? Geen probleem! Heel wat wijnbars besteden evenveel aandacht aan spijs en drank. Sommige bars leggen de gastronomische lat zelfs heel hoog.

Een volledig overzicht van restaurants, hotels & venues in Brussel vind je in de Let’s meet in Brussels brochure.

Meer van visitbrussels :