Event Destinations

Apr 14, 2024, 12:43
Brussel pakt uit met verrassende nieuwe locaties

Brussel pakt uit met verrassende nieuwe locaties

11 december 2023

Brussel staat hoog aangeschreven als bestemming voor conferenties en congressen van internationale associaties. Zij kiezen vaak voor onze hoofdstad omwille van zijn uitstekende efficiëntie, toegankelijkheid en aandacht voor duurzaamheid. Toch heeft Brussel ook nog andere troeven in huis, zo bewijzen deze ongewone en verrassende locaties…

De stad Brussel prijkte het afgelopen jaar helemaal bovenaan de ranglijst van de UIA, de Union of International Associations. Deze organisatoren zien dan ook tal van voordelen om met hun bijeenkomsten naar de Europese hoofdstad te komen. Naast troeven zoals een uitstekende geografische ligging, bereikbaarheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid, beschikt de stad over een grote waaier aan locaties van wereldklasse.

Deze Brusselse locaties wijken overigens steeds vaker af van het klassieke plaatje, en durven steeds vaker out-of-the-box te denken. Zo zien we steeds meer venues met verbeterde hybride en audiovisuele faciliteiten. Daarnaast zijn er ook heel wat panden die een nieuwe en opwindende bestemming hebben gekregen om evenementen wat extra pigment te geven. Een volledig overzicht van alle venues, hotels, restaurants voor groepen en teambuilding activiteiten zijn terug te vinden in de Let’s meet in Brussels 2023 brochure online. Hieronder stellen we enkele van zulke bijzondere locaties aan u voor.

Inspirerende venues

Vlakbij het station Brussel-Centraal vindt u Sparks, een disruptieve locatie voor meetings tot 240 personen met verschillende break-out ruimtes volledig ingericht naar gelang het doel van de bijeenkomst. Deze gloednieuwe en veelzijdige locatie biedt strakke, eigentijdse lijnen met speelse accenten die de creativiteit volop stimuleren. Het aanbod van Sparks omvat een reeks gevarieerde en flexibele eventpakketten.

In Bosvoorde, in de zuidelijke rand van Brussel, opende dit voorjaar een nieuwe locatie de deuren. Mix is gelegen in het legendarische voormalige pand van de Royale Belge, met een schitterend uitzicht op het Zoniënwoud. Deze zorgvuldig gerenoveerde site omvat onder meer drie restaurants, een viersterrenhotel met 180 kamers, 15 vergaderruimtes, en een auditorium met 300 plaatsen. Daarnaast beschikt Mix ook nog over twee zwembaden en uitgebreide wellness- en fitnessfaciliteiten.

Toplocaties ‘with a view’

The Hoxton Brussels is een gloednieuw boetiekhotel met 198 kamers dat is ondergebracht in de toren waar ooit het Europese hoofdkantoor van IBM was gevestigd, vlakbij het historische centrum van de stad. Bij inrichting werd er gekozen voor een funky interieur, geïnspireerd door de jaren ’70. De indrukwekkende lobby strekt zich uit over twee verdiepingen, en daarnaast vindt u beneden ook nog een bar en een restaurant met Peruaanse keuken. Wie wil genieten van een fantastisch uitzicht op de stad, kan terecht in de Mexicaanse rooftopbar ‘Tope’ op de 22ste verdieping.

In het absolute hart van de stad vindt u de grootste panoramische rooftop van Europa, bij Rooftop 58. Deze locatie biedt maar liefst 3000 m² aan binnen- en buitenruimtes verdeeld over twee verdiepingen. Maar de grootste troef van deze venue is zonder twijfel het 360° uitzicht over Brussel, dat indruk zal maken op elke gast.

Hoofdstad van het bier en de Art Nouveau

Brussel, en bij uitbreiding heel België, staat natuurlijk wereldwijd bekend om zijn rijke biercultuur. Het Belgische bier is zelf opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Om deze traditie in de verf te zetten, werd in het prachtige gebouw van de Beurs Belgian Beer World geopend. Naast een schat aan informatie over de Belgische brouwers en bieren, biedt deze locatie ook uitstekende mogelijkheden voor organisatoren van evenementen, waaronder een spectaculaire Skybar van 350 m² en een stijlvolle brasserie op het gelijkvloers.

Met meer dan 500 gebouwen in deze stijl, wordt Brussel aanzien als de onbetwiste hoofdstad van de Art Nouveau. In 2023 vierde de stad de 130ste verjaardag van Huis Tassel van Victor Horta, dat beschouwd wordt als het allereerste art-nouveauhuis in Brussel. Maar ook elders in de stad vindt u de elegante gevels en weelderige interieurs - glas-in-lood, mozaïeken en smeedijzer - die deze architecturale stijl kenmerken. Het Hotel Solvay, het Hotel Van Eetvelde en ook het Hannonhuis, drie meesterwerken uit de Art Nouveau, werden onlangs gerenoveerd en zijn nu geopend voor het publiek.

Restaurantaanbod

Brussel telt natuurlijk honderden plekken waar u lekker kunt eten. Maar niet iedereen weet dat heel wat hotels een uitstekend restaurant hebben dat ook toegankelijk is voor niet-gasten. Zo kunt u onder meer – met of zonder het boeken van een kamer – terecht in het nieuwe restaurant van Marriott Brussels: Rotisse, het restaurant van Indigo Brussels: Garden Kitchen, het eveneens nieuwe restaurant van The Hoxton (Peruaans): Cantina Valentina. Stilaan klassiekers in Brussel zijn het restaurant van Hotel Amigo: Bocconi en het restaurant van The Dominican achter de Munt. Voor wie het nog wat exclusiever mag, is er het met een Michelin ster bekroonde La Canne en Ville van chefkok Kevin Le Jeune in het luxehotel Steigenberger Wiltcher’s.

Voor een volledig overzicht van alle nieuwigheden in Brussel, alsook alle teambuildingactiviteiten, venues, hotels en restaurants voor groepen: https://bit.ly/Letsmeet2023

 Heb je een vraag voor een evenement in Brussel? Contacteer het Convention & Association Bureau visit.brussels via meetings@visit.brussels Meer info: https://www.visit.brussels/nl/professionals/meet

Meer van visitbrussels :