Event Destinations

Aug 10, 2022, 1:05
IELA congres te gast in Brugge

IELA congres te gast in Brugge

28 juni 2022

Van 27 juni tot en met 1 juli is Brugge gaststad voor het 37ste jaarlijkse IELA congres. IELA staat voor International Exhibiton Logistics Association, een wereldwijd professioneel netwerk van logistieke dienstverleners voor de beurs- en eventindustrie. De associatie houdt zich bezig met uitdagingen op vlak van transport en logistiek verbonden aan internationale events en beurzen.

“De haven van Antwerpen-Brugge is een belangrijke hub voor de afhandeling van vracht en logistiek in het kader van deze activiteiten”, weet schepen van toerisme Mieke Hoste. “De keuze voor Brugge als gaststad voor dit congres is dus niet ver te zoeken”.

CO2 neutraliteit is het hoofdthema tijdens het IELA congres. Gelet op het thema werd gekozen voor hotel Crowne Plaza Brugge als congreslocatie. Crowne Plaza heeft al jaren het label ‘Groene Sleutel’, een internationaal keurmerk dat steeds meer organisatoren van congressen en events waarderen.

Schepen van toerisme Mieke Hoste: “Vanuit het toerismebeleid zetten we actief in op duurzaamheid en de link met de haven is één van de speerpunten die we uitspelen om internationale congressen naar Brugge aan te trekken. Voor onze toeristische sector is het IELA congres een echte opsteker want de 210 deelnemers uit 47 landen verblijven gedurende meerdere dagen in onze stad”.

Elizabeth Niehaus, Executive Officer van IELA legt uit: “IELA nam diverse maatregelen om het afval en de CO2 voetafdruk van het congres aanzienlijk te verminderen:

  • Lokale focus. We werken samen met onze on-site leveranciers die zich inzetten voor het verminderen van afval en energieverbruik. Voor de catering werken we met regionale producten.
  • Door digitaal te gaan, hebben we 97% minder drukwerk. Geen geprinte programmaboekjes, noch roll-ups of banners.
  • We verplaatsen ons vanaf de luchthaven naar Brugge enkel met de trein. Er wordt een bagageaflevering service voorzien door onze gastleden, Kristal bvba – International Fairs & Exhibition Logistics en Ziegler Expo Logistics.
  • Kennis vergroten door deelname van lokale en Europese sprekers die ons binnen een straal van 300 km per trein bereiken. Overzeese sprekers nemen vanop afstand deel.
  • Een nul beleid voor vervoer ter plaatse. Geen bussen, noch taxi’s. Enkel locaties op wandelafstand. Een droom die uitkomt!

Bron: Visit Bruges Convention Bureau