Event Destinations

Aug 10, 2022, 0:12
Grand Est: een unieke locatie voor unieke evenementen

Grand Est: een unieke locatie voor unieke evenementen

13 juni 2022

De bestemmingen van de regio Grand Est genieten een uitzonderlijke ligging: in het hart van Europa, op de grens met België, Luxemburg, Duitsland en Zwitserland – en bovendien ook nog eens dicht bij Parijs. Maar dat is niet de enige troef van Grand Est. De streek is ook befaamd om haar rijke verleden en haar natuurerfgoed. Redenen te over om ons netwerk van Convention Bureaus en hun aanbod voor je volgende evenement te ontdekken.

Metz, een creatieve, duurzame Eurometropool

Inspire Metz, het Agence d'attractivité van de metropool Metz, is het ideale vertrekpunt om je evenement te organiseren. Zo kun je bij dit unieke loket terecht voor advies over de beschikbare locaties. Het Parc des expositions, het Centre de Convention du Technopole en het Centre des Congrès bieden je de mogelijkheid om jouw seminaries, congressen, incentives enz. in het hartje van Metz te houden.

Voor meer informatie: https://www.congres-metz.com/

Nancy, bakermat van de art nouveau

Destination Nancy is jouw ideale partner voor de organisatie van jouw evenementen in Nancy. Salons, congressen, bijeenkomsten, vergaderingen, tentoonstellingen: welk evenement je ook organiseert, in de metropool Nancy vind je de geschikte infrastructuur. Complexen zoals het Centre de Congrès Prouvé en het Parc des expositions zijn moduleerbaar op maat van jouw evenement.

Voor meer informatie: https://destination-nancy.com/

De Champagne, uniek als de wijn waaraan de streek haar naam gaf

Het Champagne Convention Bureau groepeert alle toeristische partners van de MICE-sector van de Champagne. Dat maakt de organisatie van jouw evenement een stuk gemakkelijker. Doordat het bureau de streek door en door kent, kan het jouw vragen snel en efficiënt beantwoorden. De grote champagnehuizen bieden bovendien een uitzonderlijk kader voor je vergaderingen, lunches en galadiners.

Voor meer informatie: http://www.champagne-convention-bureau.com

Reims, de stad met de vele gezichten

GL Events is een referentie in de evenementensector en een expert in de organisatie van economische en culturele evenementen. Het bedrijf exploiteert in Reims drie grote locaties: Reims Congrès, Reims Expo en de nieuwe Reims Aréna. Zo beschikt de stad over meerdere opties voor de meest uiteenlopende evenementen.

Voor meer informatie: https://www.reimsevents.com

Straatsburg, L’Européenne

Strasbourg Events stelt zijn competenties en ervaring tot jouw beschikking en biedt je geïntegreerde diensten voor al je evenementen, van XS tot XXL. Daarbij steunt het bedrijf op twee grote troeven: het aanzien van de streek en de infrastructuur, het Palais de la Musique et des Congrès en het nieuwe Parc des Expositions. Deze bestemming biedt je een oplossing op maat van jouw behoeften.

Voor meer informatie: https://Strasbourg-events.com

Contacten :

 • Pierre-Jean GUERRA
  Directeur Convention Bureau
  Agence d’attractivité Inspire Metz
  pjguerra@inspire-metz.com
  Tel: +33 (0) 6 03 73 04 40
 • Christelle POINTE
  Verantwoordelijke MICE development
  Destination Nancy
  Convention Bureau
  cpe@destination-nancy.com
  Tél. : +33 (0) 3 83 36 82 08