Event Destinations

Nov 27, 2021, 21:11
10 goede redenen om uw professionele evenement op Corsica te organiseren
© ATC Sylvain Alessandri

10 goede redenen om uw professionele evenement op Corsica te organiseren

28 september 2021

Organiseert u evenementen en wilt u de juiste oplossing bieden om aan de vraag van uw klanten te voldoen? Dankzij zijn vele troeven heeft Corsica de capaciteit om aan de meest veeleisende specificaties te voldoen. Nabijheid, verandering van omgeving, toegankelijkheid en veiligheid. Deze perfecte combinatie garandeert voor uw evenementen de ideale omstandigheden, tussen professionaliteit en het zoeken naar ontsnapping. Ontdek hieronder de 10 goede redenen om uw professionele evenement op Corsica te organiseren!

1. Een ideale geografische ligging

Corsica ligt op minder dan twee uur vliegen van de belangrijkste Europese hoofdsteden en de belangrijkste Europese doelmarkten, en is ideaal gelegen in het hart van het Middellandse-Zeegebied.

2. Optimale toegankelijkheid het hele jaar door

Het eiland is het hele jaar door bereikbaar via de lucht of over zee en heeft 4 internationale luchthavens die toegang verzorgen vanuit alle belangrijke Europese steden, rechtstreeks of via de luchthavens in Frankrijk en België. 5 zeehavens maken het ook mogelijk om Corsica te bereiken met hoogwaardige cruiseschepen, waarvan sommige uitgerust zijn voor conferenties.

3. De kwaliteit van de accommodatie en de originaliteit van de locaties

De hotelfaciliteiten, die de afgelopen jaren flink zijn gemoderniseerd, zowel qua capaciteit als qua schaalvergroting, vergemakkelijken de organisatie van alle soorten professionele bijeenkomsten. Het eiland heeft 20 5* hotels, 56 4* hotels en 192 3* hotels. Tal van speciale infrastructuren, waaronder het congrescentrum van Ajaccio, bieden het hele jaar door ontmoetingsplaatsen. De originaliteit van Corsica ligt in het feit dat het ook ‘speciale locaties’ kan bieden die even divers als origineel zijn. Historische plekken, beschermde ruimtes, schapenhouderijen, gerenoveerde gevangenissen en kerken, kloosters, musea, tuinen en parken... De mogelijkheden zijn eindeloos.

4. Erkende professionaliteit

De professionaliteit van de ontvangende agentschappen en lokale exploitanten wordt erkend door MICE-bureaus die Corsica kennen, evenals door corporate klanten. Deze dienstverleners tonen echte knowhow in de organisatie van alle soorten professionele evenementen, en dit met respect voor de nodige gezondheidsmaatregelen. Meer dan ooit geven het Convention Bureau van het bureau voor toerisme van Corsica en zijn partners advies, assistentie en ondersteuning bij de organisatie van uw evenementen.

5. Een absolute verandering van omgeving

De bestemming biedt landschappen met opvallende contrasten en beschermde natuurgebieden die uw klanten een totale verandering van omgeving garanderen. Grote ruimtes bieden een interessant alternatief voor bijeenkomsten in de buitenlucht en garanderen optimale veiligheidsomstandigheden.

6. De combinatie zee/gebergte

Met een terrein dat bijzonder geschikt is voor incentives, biedt Corsica een waar paradijs voor het beoefenen van sport en buitenactiviteiten.

7. Aangename weersomstandigheden

De milde temperaturen van Corsica gedurende een groot deel van het jaar bieden ruime mogelijkheden voor zakelijk toerisme. Dit wordt versterkt door een zeer sterke identiteit waar cultuur en tradities sterk aanwezig blijven.

8. Heerlijke gastronomie

De rijkdom van de Corsicaanse gastronomie, die bestaat uit veel lokale producten vergezeld van uitstekende wijnen, versterkt de aantrekkelijkheid van de bestemming en staat garant voor gezelligheid.

9. Een sterke identiteit en een zeer uitgesproken erfgoedcultuur

Geschiedenis en cultuur zijn hier alomtegenwoordig, in de vele monumenten, bezienswaardigheden, kerken of kapellen is, maar ook door stemmen, muziek en kunstambachten.

10. Een merk om uw klanten gerust te stellen op vlak van gezondheid: Safe Corsica

Corsica stelt alles in het werk om professionele vergaderingen en evenementen in alle veiligheid te organiseren. Om deze inspanningen op het gebied van gezondheid, waarin professionals in het toerisme hebben geïnvesteerd, te benadrukken, werd het label 'SAFE CORSICA' gecreëerd.

 “A prestu ind’a nostra Isula” – Tot binnenkort op Corsica.

Voor alle informatie:

https://www.visit-corsica.com/Tourisme-d-affaires/

Corsica Convention Bureau - Agence du Tourisme de la Corse
17, boulevard du roi Jérôme - 20181 Ajaccio
Tel: + 33 (0)4 95 51 77 57 - Fax: + 33 (0)4 95 21 84 47
E-mail: macelli@atc.corsica

© Foto's: dr Sebanado , Sylvain Alessandri & gege2812