Event Destinations

Apr 23, 2024, 16:46
Een financieel congres in het hart van de Aziatische economie

Een financieel congres in het hart van de Aziatische economie

03 november 2015

Het Sibos-congres, dat wordt georganiseerd door SWIFT, is het eerste wereldevenement van de financiële diensten. Dit evenement, dat zowel een conferentie, tentoonstelling als netwerkevenement is voor de financiële wereld, wordt in oktober in Singapore georganiseerd en zou zo’n 7000 deelnemers uit alle uithoeken van de wereld moeten aantrekken. Sven Bossu, directeur van het Sibos-event, legt de voornaamste redenen aan ons uit waarom zijn team deze keer besliste om het tijdelijk hoofdkantoor in Singapore te vestigen.

Financieel hart

“Singapore is het kloppende hart van een van de regio’s die ‘s werelds meest dynamische groei heeft ondergaan,” steekt hij van wal. “De Aziatische economieën behouden de leidersplaats inzake innovaties. Volgens de Global Innovation Index 2014 (GII) telt Azië 20 % van de meest innovatieve markten ter wereld. In dezelfde categorie staat Singapore helemaal bovenaan de lijst op regionaal vlak en op de zevende plaats op wereldvlak, wat betekent dat het zijn positie als leider in de APAC-regio (Azië-Pacific) behoudt.”

“Singapore stond lange tijd op kop op het vlak van geavanceerde technologieën die de tendensen in onze activiteitensector beïnvloeden, zoals mobiele betalingen. Deze positie vormde uiteraard een stevig platform voor Sibos 2015. De stad is een marktplaats die wordt gekenmerkt door een sterk ecosysteem van banken en technologische bedrijven, universiteiten en studiebureaus, ofwel zo veel elementen die belangrijk zijn voor het behoud van een financiële sector in beweging. Dit alles maakte dus van de stad een ideale plek om ons evenement te organiseren.”

Veiligheid en dynamiek

“Singapore kan zich beroemen op een progressief gerechtelijk systeem en progressieve intellectuele rechten, maar ook op een bedrijfsgeoriënteerde cultuur. Daardoor kwam het niet echt als een verrassing dat het land door de Wereldbank werd verkozen tot het meest geschikte land om zaken te doen, en dit voor het negende jaar op rij. De regering is zeer proactief wanneer het gaat om het aanmoedigen van innovaties en het creëren van een omgeving die ondernemers en ambitieuze bedrijven aantrekt.”

“Singapore is ook een fantastische plek waar je werk en ontspanning kan combineren. Aangezien de beste gesprekken vaak buiten het werk worden aangeknoopt, zullen we ook de uitstekende infrastructuren van de stad gebruiken voor sommige van onze sociale en netwerkevenementen. De verscheidenheid die Singapore biedt op het gebied van cultuur, gastronomie en uitgaansleven zal van het Sibos-congres een onvergetelijke ervaring maken voor onze deelnemers.”

Uitzonderlijke infrastructuren

“Het Marina Bay Sands, waar Sibos 2015 zal plaatsvinden, is een van de meest populaire zakelijke bestemmingen van Azië. Onze conferentie en tentoonstelling zullen doorgaan in het Sands Expo & Convention Centre, waarbij we een oppervlakte van bijna 12 000 m² zullen gebruiken, in hartje Singapore. We hebben voor het Marina Bay Sands gekozen, omdat dit congrescenter een brede waaier aan facetten biedt en vlak bij andere ontspanningsinfrastructuren is gelegen. In de Gardens by the Bay zal bijvoorbeeld onze ‘5k Fun Run & Walk’ plaatsvinden, waar onze deelnemers samen met hun collega’s in een informele en gezonde omgeving kunnen vertoeven. Hier zullen ze hun batterijen kunnen opladen, kunnen netwerken en zich kunnen onderdompelen in enkele aspecten van de plaatselijke cultuur.”

Logistiek en toegankelijkheid

Singapore beschikt niet enkel over uitstekende evenementinfrastructuren voor organisatoren van congressen en evenementen, maar de stad heeft ook onmiskenbare logistieke troeven.

“De stad vormt een brug naar Azië. Ze is verbonden met alle andere landen van de regio, maar ook van de rest van de wereld, dankzij de luchthaven van Changi, een internationale hub waar meer dan honderd internationale luchtvaartmaatschappijen op vliegen. Wanneer je weet dat onze congresdeelnemers uit de vier uithoeken van de wereld komen, dan is dat uiteraard een cruciaal element! Je moet ook weten dat zodra je ter plaatse bent, je een van de meest krachtige en propere vervoersmiddelen ter wereld ziet: de MRT (Mass Rapid Transit). Hiermee kunnen de deelnemers van het Sibos-congres de verschillende bezienswaardigheden van Singapore ontdekken, de kers op de taart van hun evenementbeleving.”