Event Destinations

Mar 28, 2024, 20:06
De spinresonantie-sector komt samen in Singapore

De spinresonantie-sector komt samen in Singapore

03 november 2015

In mei volgend jaar ontvangt Singapore de 24ste internationale jaarvergadering van de ISMRM, de internationale associatie voor medische spinresonantie. Roberta A. Kravitz, de uitvoerende directeur van deze vereniging die regelmatig cursussen, workshops en bijeenkomsten organiseert in de vier uithoeken van onze planeet, legt ons uit waarom men heeft gekozen voor de Aziatische metropool.

Had uw beslissing om uw evenement te organiseren in Singapore te maken met het feit dat de stad gekend staat als een centrum van innovaties?

Roberta A. Kravitz: Dit is inderdaad een factor geweest die een invloed heeft gehad op onze beslissing om onze internationale bijeenkomst te organiseren in Singapore. Het is een stad die ook een sterke reputatie geniet in de wereld van de meetings. Deze bestemming werd ons zo sterk aanbevolen door andere associaties die hier een meeting hebben georganiseerd, dat dit element de beslissing om de ISMRM bijeenkomst in Singapore te organiseren, alleen maar vergemakkelijkt heeft.

Singapore beschikt over topinfrastructuren. Heeft dit ook meegespeeld in uw beslissing om uw bijeenkomst hier te organiseren?

R.K.: De renovatie van Suntec, dat zijn prestaties op vlak van digitalisering en zijn infrastructuur heel erg heeft verbeterd, en het aanzienlijk aantal kamers op wandelafstand van het stadscentrum, zijn factoren die hebben doorgewogen in onze keuze voor Singapore als locatie voor onze meeting in 2016.

Singapore is een leider binnen het domein van de gezondheidszorg en de biomedische wereld. Is dat ook een van de redenen waarom de ISMRM voor Singapore heeft gekozen?

R.K.: De spinresonantie-gemeenschap kent een significante groei in de regio Azië-Pacific. Tel daar nog bij op dat Singapore zich inderdaad in de voorhoede bevindt voor wat betreft gezondheidszorg en de biomedische sector, ja, dan is dat inderdaad een van de goede redenen die ons ertoe geleid heeft om deze stad te selecteren voor onze meeting in 2016, en dit in het kader van onze Aziatische rotatie.

Singapore is een toegangspoort naar andere Aziatische landen. Denkt u dat u het aantal leden en deelnemers van Aziatische origine kan verhogen door uw volgende meeting in Singapore te organiseren?

R.K.: Afgezien van het feit dat Singapore erg toegankelijk is voor onze deelnemers, die afkomstig zijn uit ongeveer 70 landen overal ter wereld, hopen wij inderdaad onze aanwezigheid op de Aziatische markt gevoelig te kunnen verhogen door onze meeting in Singapore te organiseren. En ja, wij hopen ook om veel meer Aziatische deelnemers te verwelkomen en hun spectrum van mogelijkheden om samen te werken met collega’s van overal ter wereld te kunnen verruimen.

Hebben de recreatieve mogelijkheden van Singapore uw evenement nog aantrekkelijker gemaakt voor uw leden?

R.K.: Het is nu misschien nog voorbarig om daarover te praten. Maar we zouden graag willen weten of onze sponsors enthousiast zijn om naar Singapore te gaan. De deelnemers van de ISMRM zijn van nature sociaal en nieuwsgierig, en Singapore biedt prachtige mogelijkheden op vlak van pre- en post-tours. Daarnaast zijn er ook tal van mogelijkheden om de stad te ontdekken, die enkele van de mooiste gebouwen van de wereld telt. Ik denk daarbij aan het ArtScience Museum, aan de schitterende Gardens by the Bay, of aan het ongelooflijke Marina Bay Sands Hotel en winkelcentrum.  Met de nabijheid van Chinatown, Little India en Arab Street – plekken waar altijd een veelheid aan dingen te doen, te bekijken en te proeven zijn, op elk uur van de dag en nacht -, verwachten we dat onze deelnemers Singapore zullen herinneren als een van de grootste meetings uit hun carrière.