Event Destinations

Jun 5, 2020, 7:00
2019, het jaar van de evenementen 'langs, op en in het water'
WBT-BrunoD_Alimonte

2019, het jaar van de evenementen 'langs, op en in het water'

05 juni 2019

Na het 'Wallonie Gourmande' in 2017 en 'Wallonie Insolite' in 2018, werd voor 2019 het thema 'water' gekozen om Wallonië als toeristische bestemming te promoten. Met 'Wallonie, Terre d'Eau' (Wallonië, een land van water) wil de vzw Wallonie Belgique Tourisme de talloze MICE-troeven 'langs het water' benadrukken in deze streek in het hart van Europa, zoals Michel Vankeerberghen, gedelegeerd bestuurder, hierna uitlegt.

Als promotieorganisatie vertegenwoordigt en promoot Wallonie Belgique Tourisme (afgekort WBT) de bestemming Wallonië op nationaal en internationaal vlak, zowel voor het vrijetijdstoerisme als het zakelijke toerisme. Naast de klassieke media en de online en digitale communicatie, verzorgt WBT eveneens de promotie van Wallonië bij de MICE-sector door middel van educatieve toeristische uitstappen, door haar aanwezigheid op gespecialiseerde beurzen en salons, en zelfs door haar eigen MICE-workshops te organiseren. Zo zal op 25 oktober 2019 een MICE Day worden georganiseerd in de abdij van La Ramée, waar Belgische en buitenlandse prospecten het hele MICE-aanbod van Wallonië zullen kunnen ontdekken, in het bijzonder door de aanwezigheid van de 68 leden van de promotieclub van WBT voor het zakelijke toerisme.

Drie macroproducten

“Door middel van 'Wallonie, Terre d'Eau' benadrukken we de MICE-troeven van Wallonië als bestemming, namelijk door promotionele en PR-acties toe te voegen op bestaande evenementen in verband met water, zoals bijvoorbeeld de Internationale Marathon van Namen langs de Maas, de Ironlakes Triathlon aan de Lacs de l'Eau d'Heure en de Ateliers du Tourisme in Spa. Met het thema water tracht men 3 macroproducten te promoten. Ten eerste het 'tourisme fluvial' of riviertoerisme en de activiteiten in en op het water (boottochten, nautische en watersporten). Ten tweede, het grootste luik, dat van het 'tourisme fluvestre' (een samentrekking van fluvial en terrestre), ofwel alle activiteiten en infrastructuren aan de rand van het water: hotels, restaurants, seminariecentra, wandel- of fietstochten op het RAVel-netwerk, ontdekken van het erfgoed- en cultureel aanbod van de steden aan het water, zoals Dinant, Namen, Luik, Hoei, Thuin, enz. Het derde macroproduct, ten slotte, getiteld 'de voordelen of weldaden van water', omvat het aanbod verbonden met het kuurtoerisme met Spa en Chaudfontaine als bestemmingen, maar ook met wellness en de streek, met producten die te maken hebben met de visvangst en specialiteiten in verband met water. Ga naar meetinwallonia.be om alle MICE-mogelijkheden die WBT promoot, te ontdekken,” besluit Michel Vankeerberghen.

Meer van Wallonie Belgique Tourisme Wallonië België Toerisme :