Event Agencies

Nov 27, 2021, 22:21
Het Belgische communicatiebureau Vademecom wordt onderdeel van WMH Project

Het Belgische communicatiebureau Vademecom wordt onderdeel van WMH Project

16 september 2021

WMH Project, de toonaangevende onafhankelijke communicatiegroep voor evenementen in Frankrijk, kondigt de 100% overname aan van het Brusselse PR-bureau Vademecom, evenals zijn internationale netwerk van partners, ComUnity.pro. Zo ontstaat er een nieuwe Europese expert in geïntegreerde communicatie.

“Het is bijna twee jaar geleden dat we in heel Europa talloze successen hebben geboekt door zij aan zij met het WMH-project te werken”, verklaart Marc Henri De Bruyne, Founding Consultant bij Vademecom en CEO van ComUnity.pro. “We delen dezelfde waarden van openheid en toewijding aan onze klanten, dezelfde empathie voor hun publiek en dezelfde liefde voor goed uitgevoerd werk. Onze activiteiten zijn ook perfect complementair. De affectio societatis was dan ook zodanig dat deze fusie voor onze respectievelijke teams even vanzelfsprekend leek als voor onze klanten."

Al meer dan 25 jaar levert WMH Project alles wat een organisatie nodig heeft op het gebied van creatieve strategieën, projectmanagement, audiovisuele en evenementtechnologieën, digitale marketing, ruimteontwerp, contentcreatie, reizen en incentives. We hebben het hier over een team van 180 medewerkers verspreid over Parijs, Bordeaux en Lyon, met meer dan 1.000 opdrachten per jaar in meer dan 100 landen, goed voor bijna 70 miljoen euro omzet. Een ambitieuze groep die voor het eerst buiten Frankrijk investeert en zich richt op 100 miljoen euro omzet tegen 2023.

“Vademecom versterkt onze Europese ontwikkelingsstrategie. Met zijn specialisatie in Public Relations en een netwerk van meer dan 20 agentschappen, biedt ComUnity.pro ons op een zeer operationele en onmiddellijke manier, een capaciteit om op het hele continent aanwezig te zijn”, aldus Franck Chaud, medevoorzitter van de Groep WMH Project. “Vademecom vult onze sectorexpertise ook aan met een andere bedrijfsaanpak die zijn waarde heeft bewezen. Ten slotte kunnen onze institutionele klanten, waaronder onder meer de Commissie, de Raad en het Europees Parlement, snel profiteren van de investering van de groep in het hart van de hoofdstad van Europa, maar ook en vooral in elk land van de Unie."

De strategie is duidelijk: het uitwisselen van best practices en het ontwikkelen van de interacties die nodig zijn om klanten die een geïntegreerde, coherente en winstgevende aanpak eisen, zo goed mogelijk van dienst te zijn, waardoor ze alle hefbomen van hun promotie kunnen activeren, ongeacht de boodschap, het gebruikte kanaal en de plaats waar hun publiek zich bevindt. Vademecom zal dan ook snel groeien in termen van personeel en invloed binnen de Groep, aangezien het management zal toetreden tot de Raad van Bestuur en de aandeelhouders van WMH Project.

“In de wereld van communicatie, zoals overal elders, heeft Covid-19 een rol gespeeld als een technologische versneller, maar ook als katalysator van een darwinistische selectie”, concludeert Marc Fischer, medevoorzitter van de Groep WMH Project. “Ondanks een sector die zo hard werd getroffen door de gezondheidscrisis, heeft Vademecom uitzonderlijke veerkracht getoond en is het er zelfs in geslaagd om uit de afgelopen 15 maanden te komen met een bijna brutale groei. Vanuit mijn perspectief is hun 'Pay as you PR'-bedrijfsmodel een belangrijke factor in deze prestatie. We zullen dan ook resoluut investeren in deze talenten en dit groeipotentieel."