Event Agencies

Jun 7, 2020, 3:53
To The Point Events zorgt voor een geslaagde heropening van de Stroopfabriek

To The Point Events zorgt voor een geslaagde heropening van de Stroopfabriek

30 april 2019

In 2007 werd de Stoomstroopfabriek in Borgloon uitgeroepen tot de winnaar van de Monumentenstrijd, een onderscheiding waarmee een mooi renovatiebudget in de wacht werd gesleept. Nu, 12 jaar later, is deze renovatie voltooid. To The Point Events kreeg de opdracht om de heropening van het iconische gebouw in goede banen te leiden.

Dankzij de restauratie werd de Loonse Stoomstroopfabriek omgetoverd tot een groot fruitbelevingscentrum. Voor de heropening werkte het team van To The Point Events een belevingsprogramma uit in samenwerking met Stijn Meuris, peter van het stroopproject, en de stad Borgloon.

350 genodigden kregen de eer om als eersten het fruitbelevingscentrum te ontdekken. Onder hen Vlaams Minister Lydia Peeters, Gouverneur Herman Reynders, Limburgs gedeputeerde voor toerisme Igor Philtjens en burgemeester Eric Awouters. Het officiële gedeelte van de opening werd door To The Point Events vertaald naar een interactieve talkshow, gemodereerd door Stijn Meuris, met video’s, panelgesprekken en speeches.

Uiteraard werden ook de culinaire troeven van de streek in het evenement verwerkt. Giovani Oosters, één van de  Limburgse uithangborden in de gastronomie, opende op de Stroopsite zijn vierde horecazaak ‘De Smaakfabriek’. De genodigden kregen de kans om te proeven van zijn streekgebonden gerechten, waaronder Loonse strooppralines en Loonse balletjes met stroop.

Ga dus zeker eens de gerenoveerde Stoomstroopfabriek bezoeken. Alle praktische informatie ontdek je via https://www.borgloon.be/fruitbelevingscentrum-stroopfabriek

Meer van To The Point Events :