Event Agencies

Dec 14, 2019, 22:04
‘Mamas for Africa’ met Sylvester op de bres voor Congolese vrouwen

‘Mamas for Africa’ met Sylvester op de bres voor Congolese vrouwen

05 december 2018

Sylvester heeft naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Geweld op Vrouwen samen met Dina Tersago een sensibiliserend campagnefilmpje gemaakt voor ‘Mamas for Africa’. Dit is een Belgische organisatie die al bijna twintig jaar meisjes en vrouwen in Oost-Congo steunt in hun strijd tegen seksueel geweld en vrouwonvriendelijke leefomstandigheden.

Dina Tersago is ambassadrice van ‘Mamas for Africa’ en wil samen met de organisatie het leed van de vrouwen in Oost-Congo onder de aandacht brengen. Samen met negen andere vrouwen wordt ze geconfronteerd met negatieve ervaringen die je als vrouw kan meemaken. Bij elke herkenbare ervaring, zet iedere deelneemster één stap achteruit. De vrouw die symbool staat voor de Oost-Congolese vrouw, eindigt helemaal achteraan, op grote afstand van Dina en de anderen.

Naast het maken van de video begeleidt Sylvester ‘Mamas for Africa’ om een communicatie- en mediastrategie rond de campagne te ontwikkelen. Ook de mediarelaties volgt het productiehuis op. In de loop van het jaar zal de campagne ook verder worden uitgerold met enkele evenementen. Dat Sylvester de organisatie een warm hart toe draagt staat buiten kijf. Naast steun aan de campagne, zal een grote delegatie werknemers ‘Mamas for Africa’ vertegenwoordigen op de Warmathon in Leuven, ten voordele van de Warmste Week.