Event Agencies

Mar 29, 2024, 0:32
Enquête 2017: De favoriete evenementenagentschappen van de corporate event managers

Enquête 2017: De favoriete evenementenagentschappen van de corporate event managers

28 september 2017

De jaarlijkse marktstudie over de B2B eventleveranciers, uitgevoerd door Experience / eventnews.be, is zopas verschenen. Ziehier het klassement dat aan het eind van dit onderzoek werd verkregen voor de sub-sector van de evenementenagentschappen.

282017 7 eventkantoren

Methodologie

De jaarlijkse marktstudie van het magazine Experience is gebaseerd op telefonische interviews bij een panel van 607 beslissingsnemers uit de evenementenwereld. Het onderzoek, dat door een onafhankelijk agentschap werd uitgevoerd tijdens het 2de trimester van 2017, baseerde zich op een panel samengesteld uit corporate event managers afkomstig uit heel België (50% Vlaanderen, 35% Brussel en 15% Wallonië).

De studie, die is opgedeeld in 7 sub-sectoren*, geeft elke respondent de mogelijkheid om spontaan de namen te noemen van zijn drie favoriete leveranciers in elke sub-sector, en dit zonder enige suggestie. Gezien de aard van de evenementenwereld en de periodiciteit van de enquête, moet deze studie vooral als een ‘momentopname’ gezien worden, eerder dan een wetenschappelijke studie.

*Audiovisueel, Evenementenagentschappen, Decoratie & Meubilair, Eventcateraars, Hostessenagentschappen, Sites & Locaties, Gespecialiseerd personeel.