Catering

Nov 29, 2023, 15:28
Viritact: een duurzame oplossing voor bestek en servies op events

Viritact: een duurzame oplossing voor bestek en servies op events

23 augustus 2023

De afvalberg en de ecologische voetafdruk van events is vaak niet te onderschatten. Gelukkig zijn organisatoren zich hiervan bewust en kiezen ze steeds vaker voor duurzame alternatieven. Zoals bijvoorbeeld de producten van Viritact, dat composteerbaar en zelfs eetbaar servies en bestek aanbiedt.

Full colourOrganisatoren zijn op zoek naar duurzame leveranciers om hun events ecologischer te maken. Bovendien worden ze hier ook steeds meer toe verplicht. De wetgeving op het gebruik van single-use-plastics wordt immers steeds strenger. Viritact speelt in op deze stijgende vraag naar duurzame oplossingen met een aanbod van 100% natuurlijke lepeltjes, vorken, kommen, borden, rietjes en nog veel meer.

Het aanbod eetbaar bestek van Viritact bestaat uit een reeks eetbare lepels, ijslepels, vork/lepels en amuse-lepels. De lepels van 14 cm zijn verkrijgbaar in cacao-, masala-, peper- en klassiek-uitvoering. Ook de ijslepels en de vork/lepels zijn er in verschillende uitvoeringen. Van de eetbare aperitieflepel is er een klassieke uitvoering en een met rozemarijn.

Het assortiment eetbaar servies omvat espressokopjes, koffiemokken, roerstokjes en ijscoupes in verschillende maten. De eetbare mokken houden hete vloeistoffen tot 40 minuten warm. Voor koude gerechten zoals ijs en yoghurt zijn deze producten tot 90 minuten bruikbaar. Daarna kunnen ze gewoon lekker opgegeten worden.

Ten slotte heeft Viritact ook nog een gamma composteerbaar servies, met borden en kommen in verschillende maten (diameter 16 cm, 20 cm & 24 cm).Deze borden en kommen zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen, met name tarwezemelen, een bijproduct van voedselverwerking. Aangezien dit biogene reststoffen zijn, kunnen de borden en kommen zonder schuldgevoel bij het GFT-afval.

Afgelopen maand bent u de producten van Viritact misschien al tegengekomen. Zo werden de composteerbare bordjes en kommen evenals eetbare ijslepels ingezet op Tomorrowland.

www.viritact.com