Catering

Nov 29, 2023, 15:19
Julie Nullens is opnieuw de beste bartender van België

Julie Nullens is opnieuw de beste bartender van België

15 juni 2023

De 60ste editie van de Nationale Bartender Wedstrijd van de UBB - Union of Belgium’s Bartenders - vond afgelopen maandag 12 juni plaats in The Dominican (Brussel). Voor het tweede jaar op rij werd Jullie Nullens, van Le bar à Ju in Sprimont, bekroond als “Beste Bartender van België 2023”. Zij zal ons land eind dit jaar vertegenwoordigen op het WK van de International Bartenders Association.

De 2023 editie van de Nationale Bartender Wedstrijd werd naar een ander niveau gebracht met nieuwe toetspunten. De productkennis en technische vaardigheden van de bartenders werden dus eveneens op de proef gesteld op vijf verschillende niveaus:
• Een schriftelijk test in het Engels over generale bar kennis
• Een blinde olfactorische test – waar 5 barproducten moesten worden herkend
• De creatie van een signature cocktail – 5 identieke glazen in maximaal 7 minuten
• Een mondelinge presentatie van deze cocktail in het Engels
• Een snelheidstest - 3 internationale cocktails volgens 3 bereidingsmethodes (shaker, mengglas en rechtstreeks in het glas)

De deelnemers werden beoordeeld door twee verschillende jury’s:
• De technische jury - die de bereiding van de cocktail volgens IBA-regels beoordeelde, bestond uit experts vanuit de bar industrie: Clément Elie - President van de Association Luxembourgeoise des Barmen, Pierre Meunier - Bazaar te Luxemburg-Stad (LU), Maxime Fels - Boos Beach te Bridel (LU), Guy Musart - President van de Meilleur Ouvrier de France.
• De degustatiejury - die de uitstraling, het aroma en de smaak van de cocktail beoordeelde, bestond uit een panel hoog ervaren journalisten uit de volgende sectoren: hospitality, travel trade, lifestyle, spirits...

Julie Nullens, die deze zomer haar tweede kindje verwacht, zal voor de tweede keer op rij België vertegenwoordigen tijdens het IBA (International Bartenders Association) Wereldkampioenschap beste bartender in Rome van 28 november tot 2 december 2023.Tijdens deze wedstrijd, zullen 64 bartenders die de 64 lidstaten van de IBA vertegenwoordigen tegen elkaar strijden voor de titel van IBA Wereldkampioen!

Beste Bartender van België 2023 : Julie Nullens - Le bar à Ju, Sprimont
De tweede plaats : Edwin Fernando Bravo Vega - The Dominican, Brussel
De derde plaats : Daniel Papageorgiou - La Fourmilière, Brussel

Foto’s: © Michel Verpoorten