Catering

Sep 25, 2023, 8:51
Very Food Catering investeert in duurzaam transport

Very Food Catering investeert in duurzaam transport

18 april 2023

Binnenkort kunt u de nieuwe elektrische koelwagen van Very Food Catering over onze wegen zien rijden. Het cateringbedrijf uit Deinze zette met deze investering een volgende belangrijke stap in het verduurzamen van zijn activiteiten.

Bij Very Food Catering wordt regelmatig de oefening gemaakt hoe men beter kan doen op vlak van duurzaamheid en ecologie. “Aangezien een van onze koelwagens buiten de EURO 5 norm viel, zijn we gaan uitkijken naar een elektrische koelwagen”, aldus Bart Basselier van Very Food Catering. “Dat is belangrijk voor onze samenwerking met partners zoals North Sea Port en met locaties in Gent Centrum.”

Afgelopen jaar werd de knoop doorgehakt. “We hebben nu geïnvesteerd in een elektrische koelwagen, met ook elektrische koeling op batterij. We hebben de kans gekregen om verschillende voertuigen uitvoerig te testen en hebben uiteindelijk gekozen voor Renault. De voorbije maanden werd de koelwagen volledig afgesteld op onze wensen, zodat we uitkomen bij een autonomie van 190 km. Onze mensen zullen misschien op een andere manier moeten gaan denken en plannen, maar normaal gezien is dit voldoende om klanten tot in Brussel, Antwerpen en West-Vlaanderen te bedienen.”

Voortrekker

Met deze investering is Very Food Catering dus een van de pioniers binnen de sector. “Wij willen hier ook een voortrekker in zijn. Ik geloof in de toekomst, en ik wil ver gaan in het ecologische verhaal. Dit vertaalt zich ook in onze interne werking, in de opleiding van onze mensen, in de producten die we gebruiken – denk bijvoorbeeld aan de dubbeldoelrunderen. Ik ben er ook van overtuigd dat op termijn vegetarische menu’s meer en meer de basis zullen worden, en vis en vlees de optie.”

“Misschien zijn we te vroeg, en is de technologie over drie jaar nog een pak beter. Maar wij wilden niet langer wachten. Het is een investering voor de toekomst, want op termijn gaan we toch allemaal die richting moeten uitgaan. Het wordt ook een troef bij aanbestedingen. Instanties zoals overheden hechten steeds meer belang aan de ecologische voetafdruk. Er zijn ook eventkantoren die hier bewust voor kiezen. Op dat vlak hebben we nu dus een extra troef in handen”, zo besluit Bart Basselier.” 

www.veryfood.be

Meer van Very Food Catering :