Benelux Event Awards

Apr 19, 2024, 21:27
15 cases stoten door naar de BEA-finale

15 cases stoten door naar de BEA-finale

18 oktober 2022

Op woensdag 23 november vormt Antwerpen het toneel voor de apotheose van de BEA-competitie 2022. Intussen weten we dat er die dag 15 cases live voor de jury zullen worden gepresenteerd. Maar slechts vier van hen zullen uiteindelijk een gouden BEA mee naar huis kunnen nemen… Een update van de huidige situatie in de competitie…

Tickets voor de BEA-avond in Avenue by Antwerp Expo zijn verkrijgbaar via www.bea-awards.eu

Afgelopen maand heeft de BEA-jury zich tijdens een online voorronde gebogen over de dossiers van de ingeschreven BEA-cases. Op basis van de optelsom van de individuele punten van de verschillende juryleden, werden er – verspreid over de vier categorieën - in totaal 15 cases van 12 verschillende evenementen agentschappen geselecteerd voor de finaleronde.

Business-to-Business

In de categorie B2B-events werden vier cases weerhouden voor de finale. Opvallend daarbij is dat twee van die vier projecten afkomstig zijn van meervoudig BEA-winnaar MeetMarcel. Het Brugse agentschap staat in de finale met Finit Hic Deo, een project voor Versluys Holding, en de viering van 150 jaar ING. Met The Oval Office (Moments of Inspiration voor BMW) en Fast Forward Events (Decospan Infinite Wood) hebben ze echter twee stevige concurrenten.

Business-to-Consumer

Een gelijkaardig scenario zien we in de B2C-categorie. Daar is het CityCubes – nota bene ook een meervoudige winnaar in deze categorie – dat met twee nominaties (Studio 100 Story Studio en DS Podcastfestival) in de kijker loopt. Ze nemen het op tegen Toerisme Oostende met het Garnaalkrokettenfestival en Keep It Quiet, dat de finale bereikte met The Walking Première.

Business-to-Enterprise

Vier verschillende agentschappen zijn aan zet bij de B2E-events. New Balls Please haalde de finale met de opening van het nieuwe GDC van Barry Callebaut in Lokeren. Way2events stootte door met een event voor Cegeka (Cegeka: The Legacy Edition). DiscoVR – OFCORES zorgde dan weer voor een geslaagde Team Challenge voor Volvo Car Gent. En Sylvester Events wist de jury te overtuigen met hun dossier rond het lanceringsevent voor Port of Antwerp-Bruges.

Institutional Events

Datzelfde Sylvester Events bereikte ook de finale in de categorie Institutional Events, meer bepaald met de heropening van het Antwerpse Stadhuis. VO Group organiseerde met succes het New European Bauhaus Festival in opdracht van de Europese Commissie. En Event Masters verzorgde de Nacht van het Geluk voor de Nationale Loterij, wat ook hen een finaleplaats opleverde.

Jurydag

De jury heeft alle dossiers dan wel al een eerste keer bestudeerd, toch ligt de competitie nog helemaal open. Want op 23 november zullen alle geselecteerde agentschappen hun case ook nog eens live voorstellen aan de BEA-jury. Pas na deze presentaties zal de jury zich terugtrekken om te beraadslagen en in elke categorie de uiteindelijke winnaar aan te duiden.

De live presentaties – die plaatsvinden in het Havenhuis – staan open voor het publiek. Indien u deze wenst bij te wonen wordt er wel gevraagd om vooraf te registreren via www.bea-awards.eu

De finalisten van de Belgian Event Awards 2022

Business-to-Business

CASE

AGENCY

CLIENT

BMW: Moments of Inspiration

The Oval Office

BMW Group Belux

ING 150Y – Dare To Do Your Thing

meetmarcel

ING

Decospan Infinite Wood

Fast Forward Events

Decospan

Finit Hic Deo

meetmarcel

Versluys Holding

Business-to-Consumer

CASE

AGENCY

CLIENT

DS Podcastfestival

CityCubes

Mediahuis

Garnaalkrokettenfestival

Toerisme Oostende

Toerisme Oostende

Story Studio

CityCubes

Studio 100

The Walking Premiere

Keep It Quiet

Publicis Group

Business to Enterprise

CASE

AGENCY

CLIENT

The Chocolate Box

New Balls Please

Barry Callebaut

Cegeka: The Legacy Edition

Way2events

Cegeka

Port of Antwerp-Bruges Launch event 

Sylvester Events

Port of Antwerp-Bruges

Volvo Car Gent Team Challenge

DiscoVR - OFCORES

Volvo Car Gent

Institutional Events

CASE

AGENCY

CLIENT

New European Bauhaus Festival

VO Group

European Commission

Heropening Stadhuis Antwerpen

Sylvester Events

Stad Antwerpen

De Nacht van het Geluk - La Nuit de la Chance

Event Masters

Nationale Loterij

Meer van BEA Awards :