Benelux Event Awards

Aug 18, 2019, 17:18
“We pleiten voor meer verbinding in de eventsector”

“We pleiten voor meer verbinding in de eventsector”

07 februari 2019

Inspiratie, competitie, collegialiteit, technologische innovatie ... het zijn maar enkele ingrediënten van deze 'made in Mechelen' BEA Awards, die in goede banen wordt geleid door het agentschap Event Masters. CEO Bert Knuts licht een tipje van de sluier over het concept dat zijn team voor deze gelegenheid heeft gecreëerd: ‘Share the Spotlight’.

Wat zit er achter dit concept ‘Share the Spotlight’ ?

Bert Knuts : “We pleiten voor meer verbinding in de eventsector en zijn er van overtuigd dat iedereen zijn professioneel plekje in de markt verdient en dat je met respect meer gedaan krijgt. De Belgische eventsector is top, dat is onze overtuiging. We hebben in België heel veel talent in huis en moeten daar trots op zijn. Velen zien concurrentie als iets negatief, maar wij niet. Je hebt concurrentie nodig om zelf ook beter te worden. Je leert van elkaar en stuwt elkaar vooruit. Het is natuurlijk jammer wanneer je als genomineerde uiteindelijk niet met een award naar huis gaat, maar waarom zou je niet fier kunnen zijn op de collega die ook een opvallend event van betekenis heeft neergezet?”

Waarom willen jullie de hele evenementensector vieren?

Bert Knuts : “Als eventbureau heb je ook niet alle wijsheid in pacht. We zijn gezegend dat we kunnen rekenen op top-toeleveranciers, die meedenken en zo vaak een goed eventconcept nog beter kunnen maken door de juiste ondersteuning te bieden. Je kan bijvoorbeeld een schitterend event concept neerzetten, maar als de catering tegenvalt, dan gaan de genodigden niet naar huis met een goed gevoel. Gelukkig zijn we in ons land verwend op dat vlak en kan je dit voorkomen. En dat geldt natuurlijk voor elk aspect in de event-ketting: people, technische ondersteuning, aankleding en decoratie, … Een event kan maar slagen dankzij de steun en het professionalisme van iedereen die eraan meewerkt. Voor ons is het niet meer dan normaal dat de spotlight op die manier gedeeld wordt. Daarom willen we voor deze editie ook de agentschappen oproepen om bij hun ingediende cases ook hun belangrijkste toeleveranciers te vermelden.”

Velen zien concurrentie als iets negatief, maar wij niet. Je hebt concurrentie nodig om zelf ook beter te worden.

Op welke manier zal de ceremonie representatief zijn voor de evenementensector?

Bert Knuts : “Share the Spotlight hebben we ook letterlijk toegepast in onze organisatorische aanpak. We zijn actief op zoek gegaan naar partijen die geloven in het concept en op die manier ook bereid zijn om de spotlight te delen met een rechtstreekse concurrent. Deze aanpak vergde wel wat meer tijd, maar ondertussen zijn we heel fier om te kunnen melden dat voor elke job telkens minimaal twee concurrenten de handen in elkaar slaan. Op het event gaan er meerdere cateraars zijn, zijn er twee bedrijven die instaan voor de hospitality, twee bedrijven die samenwerken voor de registratie, meerdere technische firma’s, etc…”

Zal er ook plaats zijn voor inspiratie of innovatie?

Bert Knuts : “We overtuigen alle partners die mee hun schouders onder de BEA Awards zetten om dit voor de volle 100% te doen en ook om meerwaarde te brengen. Iedereen weet dat het succes van het event afhankelijk is van sponsoring en steun uit de hele sector. Het is niet omdat iets in sponsoring is dat het niet goed moet zijn, wel integendeel! Er zullen nieuwe technieken te ontdekken zijn, verrassende keynote speakers tijdens het daggedeelte in Lamot, originele acts, een aparte event setting, enz… De aanwezigen zullen niet op hun honger blijven zitten!”

Wat zijn volgens u goede redenen om de BEA bij te wonen?

Bert Knuts : “Als u simpelweg nog maar werkzaam bent in de eventsector, dan dient u aanwezig te zijn op de BEA Awards - punt. En als ik dan toch enkele redenen moet opnoemen: om inspiratie op te doen, om nieuwe leveranciers te ontdekken die nuttig kunnen zijn op één van uw volgende events, om de cases van de genomineerden beter te begrijpen (u kan GRATIS komen naar de live presentaties overdag in Lamot!), om te netwerken en last but not least: omdat u de sector een warm hart toedraagt.”

Bezoek http://www.bea-awards.be om de 21ste BEA-ceremonie bij te wonen.