Benelux Event Awards

Jun 4, 2023, 2:19
BEA Awards: To The Point op het podium!

BEA Awards: To The Point op het podium!

02 mei 2018

Op 2 mei heeft To the Point in Gent een bronzen BEA gepakt in de categorie 'B2B Events', de meest concurrentiële categorie van de competitie. Het pakt deze prijs voor een operatie die het personeel van AG Insurance wou sensibiliseren in het digitale tijdperk.

"De uitdaging die het agentschap kreeg mag zeker niet onderschat worden", zo meent de jury van de BEA Awards. "Digitalisering is een element dat heel wat teweegbrengt bij bedrijven, en het personeel rechtstreeks confronteren met deze evoluties vraagt een uitstekend begrip van de situatie. Met deze 'Digital Week' heeft het agentschap To the Point Events bewezen dat het ook het ‘inhoudelijk’ aspect van een event beheerst."

Overzicht van het project:

Al sinds 2015 streeft AG Insurance ernaar om een digitale voorloper te zijn binnen de verzekeringswereld. Vanaf maart 2017 zouden ook alle werknemers van AG Insurance op de digitale trein springen. Om de bezorgdheden hieromtrent weg te nemen en alle extra kansen aan het volledige team te tonen, sprak AG Insurance To The Point Events aan.

Tijdens de ‘Digital Week’ konden alle werknemers drie opleidingsuren inzetten om zich klaar te stomen voor een digitale toekomst. De drie hoofdzetels van AG Insurance in België̈ werden omgetoverd tot hippe, digitale locaties. Onder de vleugels van To The Point Events schreef een software-bedrijf een op maat gemaakte app, die het centrale zenuwstelsel van het event werd. Alle werknemers vonden hier het volledige programma in terug, konden vragen stellen, elkaars digitale competenties leren kennen, zich inschrijven voor de talloze activiteiten, ervaringen delen, gemiste keynotes herbeleven,... Kortom: het event digitaal beleven.

Werknemers konden kiezen uit een 100-tal verschillende opleidingen rond intern gebruikte softwareplatformen. Het diverse aanbod kon zowel jong als oud boeien: zo werden er uit een longlist van 123 mogelijke keynotesprekers, uiteindelijk 14 externe sprekers gekoppeld aan 14 interne sprekers om de uitdagingen en mogelijkheden van digitalisering in de verzekeringswereld aan te tonen. Tot slot kregen de werknemers ook de kans om VR, drones, e-mobiles, ... te ontdekken en te beleven, waar naast het praktijkgedeelte, ook steeds de theoretische koppeling gemaakt werd naar de gevolgen voor verzekeringen.

Het totaalplaatje bleek achteraf gezien een schot in de roos. Interne opleidingen rond digitalisering boomden, en meer dan 90 procent van de werknemers van AG Insurance nam tijdens de Digital Week deel aan minstens één sessie.

Over de BEA Awards

De BEA Awards werden in 1998 gecreëerd op initiatief van Experience magazine en de associatie van Belgische event-communicatieagentschappen (vandaag geïntegreerd in acc belgium).

Al 20 jaar lang beloont deze jaarlijkse competitie de beste B2B en B2C eventmarketingcampagnes van het voorafgaande jaar, georganiseerd door evenementenagentschappen uit de Benelux.

Deze trofeeën worden uitgereikt tijdens een officiële ceremonie, die volgt op een selectie door een onafhankelijke jury, samengesteld uit 15 corporate event managers.

www.tothepointevents.be

Meer van BEA Awards To The Point Events :