Benelux Event Awards

Apr 25, 2024, 3:42
BEA Awards 2018: 10 trofeeën uitgereikt

BEA Awards 2018: 10 trofeeën uitgereikt

02 mei 2018

Op 2 mei werden in ICC Ghent de BEA Awards 2018 uitgereikt, in aanwezigheid van 900 professionals uit de B2B-evenementensector. Tijdens het evenement, dat zijn 20ste verjaardag vierde, werden 10 trofeeën uitgereikt aan de agentschappen die de beste live- en eventcampagnes van het jaar organiseerden.

De avond, die in goede banen werd geleid door Bevas Events en Mojuice, werd gekenmerkt door een quasi gehalveerd aantal trofeeën ten opzichte van de editie van 2017 (10 trofeeën in plaats van 19). De organisatoren volgden hiermee de aanbeveling van de evenementenagentschappen, die het aantal prijzen wilden verminderen om de waarde van de competitie en zijn awards te verhogen.

Bij de hoogtepunten van de ceremonie waren er twee zeldzame gebeurtenissen die zeker benadrukt mogen worden. Te beginnen met de overwinning van een Nederlands agentschap in de categorie 'B2B Events', en dit voor de creatie van een opendeurdag-concept binnen de ziekenhuissector. Daarnaast was er de dubbelslag voor het Gentse agentschap Fast Forward, dat Goud én Zilver behaalde in de drukst bezette categorie van de BEA Awards : de B2B-evenementen. En dan mogen we natuurlijk ook niet de zeer mooie overwinning van Act!events in de categorie 'Fairs & Exhibitions' niet vergeten, zij zorgden voor een complete herinterpretatie van het concept ‘in-house salon’.

Evolutie

"Wat een reis hebben we in 20 jaar afgelegd!", zo riepen de organisatoren van de BEA Awards uit. "Na twee decennia is de B2B-evenementen van het eerste uur, vaak beschouwd als bedrijfsfeesten met een beperkte toegevoegde waarde, complexer, gespecialiseerder en professioneler geworden. Dit geldt voor de agentschappen, maar ook voor de leveranciers en de adverteerders. Evenementen zijn erin geslaagd om zich onmisbaar te maken door de emoties die ze oproepen en door de impact die ze hebben op het doelpubliek. We vergeten de films die we hebben gezien en de boeken die we hebben gelezen, maar we vergeten nooit de (grote) evenementen in ons leven. In de digitale parallelwereld, zijn evenementen ook dragers van inhoud en emoties om te delen, daar waar de traditionele media heel wat moeilijkheden hebben om de aandacht van het publiek te bereiken en te behouden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat alle studies voorspellen dat ‘live’ media de komende jaren zullen blijven groeien. En wij zijn erg trots dat de BEA Awards de Belgische showcase van deze sector zijn." 

"Voor deze 20 jaar willen we ook graag onze dank uitspreken voor iedereen die gedurende al deze jaren, van dichtbij of van ver, deze BEA Awards mee mogelijk heeft gemaakt. De leveranciers, de agentschappen, de associaties, en natuurlijk ook de mensen die in de schaduw werken om deze sector te vieren. Het zou natuurlijk onmogelijk zijn om ze allemaal op te noemen, maar hun bijdragen zijn allemaal essentieel."

Palmares van de Benelux Event Awards 2018

B2B-evenementen

Golden Awards

25Y of Hubo Talent - MeetMarcel voor Hubo België

The Reveal – Fast Forward voor BMW Belux

Silver Award

Eneco 1-dag-zonder-energie-box – Fast Forward voor Eneco

Bronze Award

Digital Week – To The Point voor AG Insurance

 

B2C-evenementen

Golden Award

Doe- en beleefdag – Zuiderlicht voor Maastricht UMC+

Silver Award

Lidl Pop-Up store at Tomorrowland – CityCubes voor Lidl

Bronze Award

Continental Cycling Heroes Tour – Sportizon voor Continental Benelux

Fairs & Exhibitions

Golden Award

Lightlab – Act!events voor Rexel

Silver Award

Night Shift Gent 2017 – Night Shift (in eigen beheer)

Bronze Award

Wander - King George (in eigen beheer)

Informatie: www.bea-awards.be

Over de BEA Awards

De BEA Awards werden in 1998 gecreëerd op initiatief van Experience magazine en de associatie van Belgische event-communicatieagentschappen (vandaag geïntegreerd in acc belgium). Al 20 jaar lang beloont deze jaarlijkse competitie de beste B2B en B2C eventmarketingcampagnes van het voorafgaande jaar, georganiseerd door evenementenagentschappen uit de Benelux. Deze trofeeën worden uitgereikt tijdens een officiële ceremonie, die volgt op een selectie door een onafhankelijke jury, samengesteld uit 15 corporate event managers.

142018bea site

Meer van BEA Awards :