Audiovisueel

Jul 5, 2022, 11:33
Nieuwe 360° video conference solution faciliteert hybride vergaderingen

Nieuwe 360° video conference solution faciliteert hybride vergaderingen

11 mei 2022

Ter ondersteuning van het nieuwe samenwerken op kantoor en thuis, heeft Panasonic een revolutionaire nieuwe 360° videoconferentie-oplossing aangekondigd, ontworpen om hybride vergaderingen optimaal te faciliteren. De intuïtief te gebruiken Panasonic PressIT360 wordt aangesloten op een pc met slechts één USB-C kabel en biedt verbluffende hoge-resolutie beelden en helder geluid. Deze oplossing is een aanvulling op het gamma Panasonic PressIT draadloos presentatiesysteem voor samenwerking tijdens vergaderingen.

Iedereen heeft ervaren hoe moeilijk en vermoeiend het kan zijn om deel te nemen aan fysieke vergaderingen wanneer men op afstand deelneemt. Deelnemers op afstand hebben moeite om dezelfde aandacht van de groep te krijgen als de deelnemers die fysiek aanwezig zijn. De PressIT360 vergadercamera overwint deze problemen en neemt barrières weg tussen online en fysieke vergaderingen, zonder afbreuk te doen aan de geluids- of beeldkwaliteit. Dit doet het systeem door gebruik te maken van Panasonic's unieke ProAV ervaring in camera-, microfoon- en luidsprekertechnologie.

De PressIT360 bevat alle essentiële elementen voor eenvoudige hybride videoconferencing, waaronder vier geïntegreerde camera's met een beeldresolutie van 2.560 × 1.440 pixels om een 360° horizontaal zicht op de ruimte te bieden. De zeven microfoons in combinatie met Panasonic's unieke herkenningstechnologie zorgen ervoor dat de spreker altijd duidelijk in beeld is. De PressIT360 accentueert het beeld van de spreker voor de hele vergadergroep door een ingelijste close-up van de persoon in de videovergadering te plaatsen. Dit betekent dat zelfs deelnemers op afstand duidelijk de uitdrukkingen en gebaren van de spreker kunnen zien. Dit zorgt voor een veel natuurlijkere en effectievere vergaderervaring.

Het systeem kan op een bureau of in een vergaderruimte worden geplaatst, kan sprekers tot op een afstand van vijf meter detecteren en is uitgerust met een functie voor echo-, ruisonderdrukking en volumeregeling om de geluidskwaliteit automatisch aan te passen, ongeacht of de sprekers zich op een externe locatie of in de ruimte bevinden.

Voor eenvoudige installatie en gebruik worden video, audio en voedingspanning gedeeld met de pc via één enkele USB-C-kabel. Volume en maximaal 5 videomodi kunnen worden bediend met knoppen op het voetstuk van het apparaat. Het gebruik is intuïtief, waarbij door de gekleurde LED-ring op het apparaat makkelijk te zien is welk apparaat actief is.

Dankzij het slanke ontwerp (breedte exclusief voetstuk 63,4 mm en hoogte 285 mm/11,3 inch) kan het apparaat gemakkelijk met één hand worden gedragen. Als alternatief kan het eenvoudig op een statief worden bevestigd of permanent op een bureau worden geïnstalleerd en veilig worden vastgemaakt met Kensington-sluitsleuven.

"Nu collega's steeds vaker op afstand werken, is het belangrijker dan ooit om mensen eenvoudig bij elkaar te kunnen brengen in een realistische vergaderomgeving. Deze hybride vergaderoplossing van Panasonic biedt de vrijheid om effectief te creëren en samen te werken - waar men zich ook bevindt", aldus Vanessa Lovric, European Product Manager voor Panasonic Visual Solutions.

De PressIT360 zal beschikbaar zijn vanaf juli 2022.

Voor meer informatie: https://nl.business.panasonic.be/visual-system/pressit360-camera-speakerphone