Audiovisueel

Sep 24, 2020, 12:11
Opus – German Stage Award – viert 25ste verjaardag: inschrijvingen geopend

Opus – German Stage Award – viert 25ste verjaardag: inschrijvingen geopend

19 september 2019

De organisatoren van Prolight + Sound (31 tot 3 april 2020) zijn op zoek naar producties die innovatieve evenemententechnologie hebben gebruikt om een ​​uitstekende bezoekerservaring te creëren. Zij komen in aanmerking voor de competitie 'Opus - German Stage Award'.

De Opus wordt uitgereikt voor uitstekende artistieke prestaties in de organisatie van theater- en muziekproducties, concerten, rondleidingen en bedrijfsevenementen. De award wordt jaarlijks uitgereikt aan persoonlijkheden uit de sector in diverse categorieën, bijvoorbeeld lichtontwerp, toneel- / decorontwerp en technische realisatie.

Opus – German Stage Award – is al sinds 1995 een onderdeel van Prolight + Sound en viert dus in 2020 zijn 25ste verjaardag. Vorig jaar eerde Opus de Duitse regisseur Kay Voges voor zijn productie van ‘The Parallel World’, een toneelstuk dat tegelijkertijd in de theaters ‘Schauspiel Dortmund’ en ‘Berliner Ensemble’ werd gehouden. Daarnaast werd de Franse lichtontwerper Vincent Lerisson uitgekozen voor zijn werk voor de ‘Women Worldwide’ Tour van de band Justice.

De deadline voor inzendingen is 8 november 2020. Een deskundige jury, bestaande uit leden van de associaties en Messe Frankfurt, evenals andere experts uit de sector, kiest de winnende projecten uit alle ontvangen inzendingen.

Meer informatie over Prolight + Sound op www.prolight-sound.com