Audiovisueel

May 29, 2020, 0:00
Internationale ervaring ten dienste van de Belgische markt

Internationale ervaring ten dienste van de Belgische markt

02 juli 2019

Laser System Europe, beter bekend onder de naam LSE, is al twintig jaar toonaangevend in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van multimediashows en geniet een brede internationale erkenning. Dit blijkt ook uit de uitgebreide referentielijst met adembenemende publieksevenementen, van Parijs tot Moskou, van Koeweit tot China ... Maar wat minder bekend is, is dat deze specialist in het creëren van emoties, afkomstig uit Braine-l'Alleud, al deze internationale ervaring ook ter beschikking stelt van de Belgische corporate evenementenwereld, en dit op een zeer toegankelijke manier. Patrick Awouters, directeur van LSE, geeft tekst en uitleg.

LSE werd opgericht in 1993, als leverancier van lasermaterialen en uitvoerder van lasershows. Beetje bij beetje veranderde het bedrijf van koers, in de richting van productie van multimediashows, die dus voornamelijk werden gecreëerd met elektronische tools en media zoals videoprojectie , lasereffecten, licht, techniek en geluid, maar dan wel in combinatie met andere showtechnieken zoals fonteinen en watereffecten, pyrotechniek of hologrammen. Het is net deze winnende combinatie van de verschillende technieken en de knowhow van zijn ontwerpers die de kracht vormt van LSE.

Toegevoegde waarde voor Belgische klanten

Nationale feestdagen en verlichtingen op de Eiffeltoren en de Torens van Koeweit, inhuldigingen en openingsceremonies, permanente shows voor het grootste pretpark van Frankrijk, de grootste vaste laserinstallatie ter wereld in China (123 lasers)... De voorbeelden, het ene nog adembenemender dan het andere, zijn er in overvloed. En dit kan misschien de organisatoren van de meer klassieke evenementen afschrikken, zult u denken… Wel, dan vergist u zich. Want LSE laat ook Belgische evenementenagentschappen en Belgische corporate klanten profiteren van al deze ervaring en knowhow die men in het buitenland heeft opgedaan. Ze krijgen dus een mooie meerwaarde, en dit aan een lagere kostprijs.

Competitiviteit

"Deze mega-evenementen in het buitenland moeten inderdaad worden gezien als een troef en niet als een handicap", verduidelijkt Patrick Awouters. "Naast de opbouw van ervaring door het onderzoek en de ontwikkeling voor grote evenementen in het buitenland, stellen deze ons bijvoorbeeld ook in staat om onze investeringen en onze geavanceerde apparatuur af te schrijven. Zo kunnen we alles op een zeer competitieve manier hergebruiken voor alle soorten corporate events."

Geen gewone audiovisuele leverancier

Of het nu gaat om productlanceringen, beursstands, congressen, personeelsfeesten, etc., de filosofie en de modus operandi van LSE blijven ongewijzigd. "We willen geen louter technische leverancier zijn, we vormen een integraal onderdeel van het concept, waardoor we de inhoud en de vorm kunnen aanbieden. We zorgen niet alleen maar voor de levering van wat er op de materiaallijst staat, we bestuderen ook het concept en het idee van het evenement in samenspraak met het bureau, we gaan naar de eventlocatie en, dankzij onze ontwerpers, presenteren we hen ideeën en ontwerpen over de verlichting, over de beelden, en over de algehele esthetiek van het evenement. Onze kleine, wendbare structuur kan deze ideeën en ontwerpen vervolgens intern testen en verfijnen. "

Laten dromen…

Voorbeelden van zulke typische bedrijfsevenementen zijn de lancering van de nieuwe Porsche Cayenne Coupé, de 60ste verjaardag van ASCO of het Bartender Days-evenement van Copperhead waarmee het agentschap MeetMarcel tijdens de BEA Awards 2019 een Gouden BEA pakte in de categorie B2B. "Deze evenementen zijn ons dagelijks leven, in tegenstelling tot wat onze website misschien doet vermoeden. Maar we moeten mensen nu eenmaal alles kunnen tonen waartoe we in staat zijn, hen laten dromen. En dan, natuurlijk, die dromen zo bereikbaar mogelijk maken ", zo besluit Patrick Awouters.