Audiovisueel

Nov 16, 2019, 22:17
Nieuwe 3LCD-laserprojectoren van Panasonic vergen minder onderhoud

Nieuwe 3LCD-laserprojectoren van Panasonic vergen minder onderhoud

14 juni 2019

Panasonic heeft een nieuwe serie 3lcd-laserprojectoren geïntroduceerd. Het PT-MZ16K-assortiment is speciaal ontworpen om de werklast van AV-beheerders bij bedrijven en universiteiten te verminderen. Door een vereenvoudigde installatie, onderhoudsvrije werking en nieuwe maatregelen die de impact van technische storingen beperken.

 

De PT-MZ16-serie heeft een helderheid van 16.000 lumen en WUXGA-resolutie voor hoogwaardige projectie. In combinatie met de stille en lichte constructie is het een ideale oplossing voor collegezalen en vergaderruimtes.

Het laserdesign is onderhoudsvrij. Hierdoor hoeven AV-beheerders niet voortdurend langs te komen. De projectoren zijn voorzien van een stofdichte constructie en een eco-filter. Hierdoor werken alle onderdelen in de projector langer en veiliger, tot wel twintigduizend uur. Daarnaast is de impact van technische storingen verminderd. Bijvoorbeeld door de secundaire back-upsignaalingang en de bewakingsfunctie die gebruikers informeren over eventuele problemen. Een storing kan eenvoudig worden verholpen, want de specifieke fout wordt weergegeven.

Met een dual-system LAN dat DIGITAL LINK ondersteunt, is ook de systeeminstallatie makkelijker geworden. HDMI-signalen, video, audio en besturingsopdrachten kunnen tot een afstand van 150 m worden verzonden. Naast Corner Keystone Correction kunnen ook bestaande plafondbeugels worden gebruikt, voor een snellere installatie en lagere kosten.

“Het gebruik van projectoren universiteiten is de afgelopen jaren spectaculair gegroeid. Dat levert een enorme werkdruk op voor AV- en IT-beheerders die overal technische ondersteuning moeten bieden”, zegt Hartmut Kulessa, European Marketing Manager bij Panasonic. “Met onze nieuwe serie 3lcd-laserprojectoren willen we deze druk verminderen. We hebben ervoor gezorgd dat de projectoren gedurende langere perioden probleemloos werken. In het geval zich een storing voordoet, is de oplossing eenvoudig.”

De PT-MZ16-serie, die is aangekondigd op InfoComm 2019, bestaat uit de PT-MZ16K (16.000 lm), de PT-MZ13K (13.000 lm) en de PT-MZ10K (10.000 lm) en wordt naar verwachting in november 2019 uitgebracht.

Ga voor meer informatie over Panasonic Visual System Solutions naar https://nl.business.panasonic.be/visual-system/