Audiovisueel

Mar 29, 2024, 2:33
Panasonic scherpt 360-graden bewakingsassortiment aan

Panasonic scherpt 360-graden bewakingsassortiment aan

20 april 2018

Panasonic introduceert binnenkort twee nieuwe series 360-graden camera's die scherpe beelden en een hoge gevoeligheid garanderen. De camera’s zijn ontworpen voor bewijsregistratie onder uitdagende omstandigheden.

De nieuwe camera’s van het i-PRO Extreme-assortiment van Panasonic hebben een lager gegevensvolume bij dezelfde hoge videokwaliteit. Dankzij de hoge H.265-compressie met nieuwe Smart Coding-technologie zijn ze uitermate geschikt voor detailhandel, banken, stedelijke surveillance en logistiek. Panasonic heeft binnen de serie ook een model ontworpen dat geschikt is voor boordtoepassingen in bijvoorbeeld treinen en bussen. 

De 360-graden netwerkcamera’s zijn beschikbaar met een resolutie van 5MP of 9MP. Beide varianten produceren duidelijke videobeelden met weinig vervorming.

De 9MP- en de 5MP-serie zijn beide leverbaar voor gebruik binnenshuis (WV-X4171 en WV-S4150) en buitenshuis (WV-X4571L) en WV-S4550L). Beide series hebben diverse intelligente functies, waaronder warmtemapping, tellen van personen en Moving Object Removal (MOR).

Met warmtemapping kunnen zones met druk verkeer, waarin mensen lang verblijven, worden geanalyseerd. De bezoekersaantallen binnen het brede gezichtsveld van de camera worden gevisualiseerd. Bedrijven in bijvoorbeeld de detailhandel en het bankwezen kunnen hiermee hun efficiëntie verbeteren. 

De buitencamera’s WV-S4550L en WV-X4571L hebben een hoge duurzaamheid onder extreme omstandigheden. Ze zijn uitgerust met een ontvochtiger en zoutbestendige schroeven. Hierdoor zijn ze geschikt zijn voor extreme omgevingen met bijvoorbeeld schommelende temperaturen, een hoge luchtvochtigheid of plotselinge trillingen.

De modellen voor buitenshuis genereren 's nachts of in het donker ook monobeelden. Dankzij de IR-ledtechnologie van Panasonic kunnen zij zelfs in omgevingen met nul lux de nodige informatie registreren. Bovendien is de WV-X4571L uitgerust met ABF (Auto Back Focus), waarmee de backfocus wordt geoptimaliseerd voor duidelijke, scherpe beelden.

"Met deze twee nieuwe modellen, die een resolutie van 5MP of 9MP combineren met de nieuwste Smart Coding-technologie, kan de opslagruimte en netwerkbandbreedte aanzienlijk worden verlaagd, zodat de TCO (totale gebruikskosten) tot de beste van de sector horen", zegt Gerard Figols, Product Marketeer bij Panasonic Security.

"Bovendien combineren we, net zoals bij de rest van ons i-PRO Extreem-assortiment, onze eigen ingebouwde cryptografietechnologie met zeer betrouwbare certificaten en technologieën voor het detecteren en analyseren van cyberaanvallen. Daarmee leveren we  een zeer veilige en robuuste beschermingslaag voor onze ingebouwde bewakingsproducten."

Klik hier voor meer informatie over Panasonic Security Solutions