Audiovisueel

Jun 18, 2024, 5:22
Panasonic Connect introduceert nieuwe en verbeterde videoproductieoplossingen

Panasonic Connect introduceert nieuwe en verbeterde videoproductieoplossingen

05 juni 2024

Panasonic Connect Europe heeft een reeks nieuwe producten en verbeteringen aangekondigd die zijn ontworpen om de efficiëntie en kwaliteit van videoproductie te verbeteren: het nieuwste KAIROS-mainframe, de compacte live switcher en de verbeterde softwarefunctionaliteit.

Nieuw Kairos-mainframe en functionaliteit

Panasonic introduceert het nieuwe mainframe KAIROS Core 200 AT-KC200L1 en de nieuwste software-update (versie 1.7), inclusief smart routing-functie. De AT-KC200L1, die standaard SDI I/O ondersteunt, en de nieuwe slimme routingfunctie zorgen voor een verbeterde videokwaliteit en productiviteit bij het gebruik van KAIROS voor uitzendingen, evenementen en sport alsook voor bedrijven en het onderwijs.

Het AT-KC200L1 mainframe is uitgerust met vergelijkbare functies als de tweede generatie KAIROS Core 200 (AT-KC200) die in juni 2023 werd aangekondigd. Het ondersteunt standaard 24 ingangen / 12 uitgangen (FHD), maar biedt klanten die SDI-gebaseerde videoproductiesystemen gebruiken, flexibelere videoproductie. Bovendien kunnen maximaal 32 ingangen/16 uitgangen (FHD) worden ondersteund door de installatie van het optionele product AT-KC20M1 SDI I/O-kaart, uitgebracht in februari 2024.

De software-update van versie 1.7 is compatibel met alle KAIROS-mainframes (AT-KC2000/2000S1, AT-KC200/200L1 en AT-KC1000/KC100) en heeft een nieuwe functie met de naam Smart Routing. Het importeert automatisch video van de netwerkswitch[1] in KAIROS om de virtuele verwerking van een groter aantal input bronnen mogelijk te maken. Als gevolg hiervan worden beperkingen in videobandbreedte opgeheven bij gebruik van een groot aantal inputs op KAIROS voor videoproductie.

Verbeteringen voor Live switcher

Panasonic heeft afgelopen maand ook opwindende verbeteringen toegevoegd aan zijn AV-HSW10 compacte live switcher om de efficiëntie en kwaliteit van videoproductie voor webinars en andere live-evenementen te verbeteren. De nieuwe AV-HSW10 combineert de stabiliteit van Panasonic's broadcast- en professionele hardwareswitchers met de schaalbaarheid van een softwareoplossing. Updates omvatten firmwareversie 2.00 voor een gestroomlijnde installatie en het gratis AV-SF10 softwarebedieningspaneel voor efficiënte bediening door één persoon en op afstand.

De updates zullen de naadloze videoproductieomgevingen die zijn verbonden met Panasonic PTZ-camera's verder verbeteren, inclusief ondersteuning voor verschillende IP-transmissiestandaarden die zijn ontworpen voor de hedendaagse videoproductiebehoeften. Ook de integratie met RP Link en tally control via IP-verbindingen zal hoogwaardige online communicatie mogelijk maken.

In navolging van de high-end AV-UHS500 zal de bijgewerkte AV-HSW10 ook een kleurenbalkgenereren om de installatietijd bij live-evenementen te versnellen, vooral die met LED-wanden en grote displays. Kleurenbalken die beschikbaar zijn in de modus voor bewegende en stilstaande beelden maken het mogelijk om te controleren op ontbrekende punten in LED's en displays en video-uitgangen voor IP-verbindingen, waardoor er geen externe testsignaalgenerator nodig is.

Met het nieuwe softwarebedieningspaneel kunnen switcherfuncties gemakkelijk worden bediend vanaf een pc of tablet (Windows 10/11 of MacOS Monterey / Ventura / Sonoma). Gedetailleerde instellingen en bevestiging van invoer-/uitvoerbronnen, conventioneel uitgevoerd met knoppen, kunnen eenvoudig worden uitgevoerd met een pc-toetsenbord of touchscreen. Functies die exclusief zijn voor een softwarebedieningspaneel, zoals de volgorde van het opnamegeheugen, het direct schrijven/vervangen van stilstaand geheugen, zijn mogelijk voor een efficiëntere voorbereiding op de opname en beoordeling tijdens de opname. De GUI integreert het bedieningsscherm, live videobewaking en multiviewer, vergelijkbaar met de populaire grote switchers van Panasonic, om eenvoudig te schakelen tussen meerdere video-ingangen/-uitgangen. De intuïtieve GUI kan eenvoudig door één persoon worden gebruikt, inclusief operators met minimale ervaring.

Nieuwe PTZ-camera- en Teams-certificering

Intussen heeft Panasonic Connect ook de nieuwste AW-UE30 PTZ-camera getoond. De UE30 is klein, stil, betaalbaar en ideaal voor onderwijs en bedrijfsleven, omdat hij is voorzien van ingebouwde automatische tracking. De AW-UE4 PTZ-camera zal ook beschikbaar zijn voor demonstratie na de recente certificering voor gebruik met Microsoft Teams.