Associaties

Mar 28, 2024, 11:10
Echo23 in beeld

Echo23 in beeld

14 februari 2023

Afgelopen week was er in Antwerpen de eerste editie van Echo, de jaarlijkse conferentie van Event Confederation. Het werd een geslaagde dag, boordevol informatie en inzichten omtrent duurzaamheid, innovatie en menselijk kapitaal.   

Na een gemeenschappelijke openingssessie – een panelgesprek met o.a. Jan Briers van de Federatie Muziekfestivals van Vlaanderen en Hans Bourlon van Studio 100 - hadden de zowat 300 aanwezigen de keuze uit drie parallelle break-out-trajecten, rond respectievelijk duurzaamheid, innovatie en human capital. Energieoplossingen op events, het beperken van de carbon footprint, the metaverse, logistieke innovatie, bescherming van IP, the war on talent, employer branding, welzijn op de werkvloer… Het zijn maar enkele van de thema’s die aan bod zijn gekomen tijdens de sessies.

Terug in de plenaire ruimte was er een geanimeerd debat met Senaatsvoorzitter Stephanie D’Hose, Golazo-CEO Bob Verbeeck, Katrien Vermeire van John & Jane, Brussels burgemeester Philippe Close en Vinciane Morel de Westgaver van Event Confederation. De dag werd afgesloten door vicepremier David Clarinval, die in zijn speech toejuichte dat de eventsector zich op deze manier verenigd heeft.

Ontdek hieronder enkele sfeerbeelden én de aftermovie van Echo23.

Meer van Event Confederation :