Associaties

Aug 10, 2022, 1:46
Event Confederation verwelkomt zesde federatie

Event Confederation verwelkomt zesde federatie

01 februari 2022

FMiV, de Federatie van Muziekfestivals in Vlaanderen, heeft zich aangesloten bij de Event Confederation. De confederatie zet zo haar ambitie, om de krachten van alle Belgische spelers in de ‘live’ sector te bundelen, nog meer kracht bij.

In 2020 werd de Event Confederation in volle Covid-19 crisis opgericht om de belangen van de live sector zo goed mogelijk te behartigen. De confederatie speelde dan ook een cruciale rol in het afdwingen van steunmaatregelen vanwege de overheid.

Het draagvlak van de EC wordt nu dus nog wat breder, dankzij de toetreding van de Federatie van Muziekfestivals in Vlaanderen. FMiV werd in 2003 opgericht als de koepel en de belangenbehartiger van erkende organisaties actief in de sector van de festivals. Vlaanderen telt jaarlijks meer dan 280 muziekfestivals, wat in totaal goed is voor meer dan 5 miljoen bezoekers.

Met de toetreding van FMiV telt de Event Confederation nu 6 aangesloten federaties uit de brede eventsector: ACC (Eventbureaus), BESA (Belgian Event Suppliers Association), BSV (Brussels Special Venues), Febelux (Beurzen, congressen, events), FMiV (Muziekfestivals in Vlaanderen) en UPT (Union Professionelle des Traiteurs).

Meer van Event Confederation :