Associaties

Jul 27, 2021, 8:06
ACC overhandigt open brief en cartoon-reeks aan Kabinet De Croo

ACC overhandigt open brief en cartoon-reeks aan Kabinet De Croo

16 juni 2021

Ondanks de aankondigingen van de regering in de media, heeft de eventsector nog geen duidelijk juridisch kader gekregen om de heropstart van de sector voor te bereiden. Om deze stilstand aan te klagen, trok een delegatie van ACC naar het kabinet van premier De Croo, om er een open brief en een cartoonreeks te overhandigen.

Open Brief aan Kabinet De Croo:

Sinds meer dan een jaar werkt de eventsector met de overheid aan studies, protocollen en modellen om het publieke leven op een georganiseerde manier herop te starten en wantoestanden in goede banen te leiden. Ook voor het organiseren van test- en vaccinatiedorpen deed de overheid beroep op de eventsector.

Maar ondanks alle mogelijke aankondigingen in de media en ondanks het feit dat alle door het coronacommisariaat opgelegde parameters worden gehaald, slaagt diezelfde overheid er niet in om het beloofde perspectief om te zetten in een juridisch kader. Waardoor de eventsector als enige overblijft zonder perspectief noch wettelijk kader.

Een professioneel event vraagt drie maanden voorbereiding; de overheid moet beseffen dat de sector zich niet kan herstellen wanneer nieuwe Ministeriële Besluiten maar 2 weken geldig zijn.

Middels een cartoon-campagne, stelt ACC, de vakvereniging van de Belgische eventbureaus het lakse beleid van de Overheid aan de kaak en roept ze op tot een Ministerieel Besluit dat de ganse zomer en het najaar dekt, zoniet zal de sector zelf binnenkort zijn heropstart aankondigen.