Vaste & tijdelijke locaties

Apr 14, 2024, 14:16
Nieuw in Brussel: het Wiltcher's Gastronomic Festival

Nieuw in Brussel: het Wiltcher's Gastronomic Festival

22 februari 2024

In het Steigenberger Icon Wiltcher's Brussels organiseert het prestigieuze hotel een gloednieuw festival gewijd aan de wereldkeuken, het eerste Wiltcher's Gastronomic Festival.

In drie periodes van het jaar en in drie regio's van de wereld organiseert het Wiltcher's Gastronomic Festival de gastronomie van drie verschillende continenten gedurende tien dagen van gastronomische verwennerij. Deze mooie momenten zullen een in België gevestigde chef-kok en de traditionele keuken van zijn land van herkomst alle eer aandoen.

Eerste editie, Azië nodigt zichzelf uit in Café Wiltcher's van 28 februari tot 9 maart

Voor deze eerste editie staat Azië - en Thailand in het bijzonder - in de schijnwerpers. Deze authentieke, traditionele en zeer verfijnde keuken wordt gepresenteerd door de in Thailand geboren chef-kok, Insixiengmay Sisavadh van restaurant Le Thevy (Laken).

Elke avond, van woensdag 28 februari tot zaterdag 9 maart (behalve 3 en 4 maart), worden de vele delicate smaken van Azië aangeboden in een all-you-can-eat buffet, evenals een live cooking van de Thaise chef-kok. De sfeer zit er nog meer in dankzij livemuziek en dans. De all-inclusive avond, exclusief drankjes, kost €69 per persoon (-50% voor kinderen van 6 tot 12 jaar).

Voor de tweede editie nodigt Brazilië zichzelf uit in Café Wiltcher's

In de tweede periode hult het Wiltcher's Gastronomic Festival zich in de kleuren en smaken van Brazilië. De naam van de gastkok wordt later bekendgemaakt.

Elke avond in mei, van dinsdag 14 mei tot zaterdag 25 mei, staat er weer een nieuw all-you-can-eat buffet, live cooking door een Braziliaanse chef-kok en livemuziek en dans op het programma van deze gastronomische festiviteiten met een Braziliaans tintje.

Voor de derde editie zal de DRC, Democratische Republiek Congo, in de schijnwerpers staan in Café Wiltcher's

Deze keer, en ongetwijfeld nog meer voor liefhebbers van exotische smaken, zal de keuken van Congo waarschijnlijk velen verrassen.

In principe elke avond van dinsdag 8 oktober tot zaterdag 19 oktober. Er valt genoeg te ontdekken, met een all-you-can-eat buffet, muziek en dans en natuurlijk live cooking door een chef-kok van Congolese afkomst. De chef, wiens naam later dit jaar bekend wordt gemaakt.

Dit jaar, in 2024, neemt het Steigenberger Icon Wiltcher's Brussels alle liefhebbers van wereldsmaken en exotische sferen mee op sleeptouw. En je kan altijd jezelf of iemand anders te trakteren op een heerlijke nacht in een van de prachtige suites van het iconische Avenue Louise hotel.