Vaste & tijdelijke locaties

Jan 27, 2022, 15:00
Unieke eventlocatie in het historische centrum van Gent

Unieke eventlocatie in het historische centrum van Gent

16 november 2021

Tijdens de noodgedwongen periode van sluiting nam uitbater 3Square de Oude Vismijn onder handen, en werd hier en daar een nieuw laagje verf voorzien. Intussen is deze locatie in het hartje van Gent weer helemaal klaar om meetings en events te ontvangen in zijn vier zalen.

Het historische pand van de Oude Vismijn deed vanaf de late middeleeuwen dienst als vismarkt en visveiling. Dit bleef zo tot in de jaren ’60 van de vorige eeuw. Nadat de locatie gedurende enkele decennia voor uiteenlopende bestemmingen werd gebruikt, verscheen in 2019 3Square op het toneel. Deze onderneming nam het erfpacht over en investeerde sterk om van de historische Oude Vismijn een evenementenlocatie te maken die voldoet aan de behoeften van de hedendaagse organisator.

De site van de Oude Vismijn omvat vier zalen met elk een eigen karakter. Samen kunnen ze tot 1450 mensen ontvangen. De Markt is hierbij de grootste ruimte. Het is een multifunctionele zaal van 550 m² met daglicht, een open dakgebinte, een sfeervolle verlichting, een bar en een vestiaire. Hier kunnen tot 850 mensen samenkomen. De Eau'rangerie is een prachtig ingerichte zaal voor 200 mensen met een terras dat uitzicht biedt op de Leie en de Gentse binnenstad.  Ook De Leie is een multifunctionele ruimte voor 200 personen, ditmaal met een uitzicht op de Graslei. De kleinste zaal, De Lieve, kan tot 150 personen ontvangen.

Naast de vier zalen kunnen de gasten ook genieten van het ponton, het terras en de ruime binnenkoer van de Oude Vismijn.

Op zoek naar een unieke locatie voor uw volgend evenement? Neem dan contact op met 3Square. Zij ondersteunen uw evenement in de Oude Vismijn van A tot Z.