Vaste & tijdelijke locaties

Jul 27, 2021, 6:45
SOKO Rooftop, een eventlocatie op niveau van uw meetings en teambuildings

SOKO Rooftop, een eventlocatie op niveau van uw meetings en teambuildings

16 juni 2021

SOKO is een groot, gloednieuw terras geïnstalleerd op het dak van het "slakkengebouw". Dit kantoorgebouw, gelegen langs het Vierarmenkruispunt in Kraainem, wordt gekenmerkt door drie kleurrijke slakken die omhoog klimmen. Het dakterras biedt 80 zitplaatsen (in Covid-veilige modus), een afterwork vanaf 17.00 uur, cocktails en DJ-sets, allemaal met een 360° zicht op het bladerdek van het Zoniënwoud. Ook het organiseren van meetings of teambuilding is hier mogelijk.

De SOKO rooftop is sinds dinsdag 1 juni geopend. De ruimte zal elke dag toegankelijk zijn (uitgezonderd bij regen of felle wind), op zondag voor brunches. Er is een breed aanbod aan drankjes, met cocktails, en een rijk en mooi gepresenteerd tapasmenu. De ligging is ideaal aangezien het direct aan een van de belangrijkste in- en uitgangspoorten ligt ten zuidwesten van de hoofdstad tussen Sint-Pieters-Woluwe, Kraainem en Tervuren. De plaats heeft een grote gratis parking en is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer dankzij de MIVB-tram 44 die stopt aan de voet van de toren.

Gautier Leclercq, Event Manager van SOKO Rooftop , verheugt zich: “We werden meteen verleid door de ligging en het prachtige 360°-uitzicht op het Zoniënwoud. De eigenaren verwelkomden ons project met veel enthousiasme. Het gaat om een combinatie van onze erkende expertise op het gebied van evenementen, horeca, marketing en creatieve talenten. Zoals vele anderen moesten mijn 3 partners in dit project (Michael, Isabelle & Thomas) en ik ons tijdens deze gezondheidscrisis aanpassen aan een nieuwe realiteit. En onszelf opnieuw uitvinden om met deze rooftop een Covid-veilig concept te bieden, zonder in te boeten op vlak van gebruiksvriendelijkheid en comfort." Hij voegt eraan toe: "We wilden ook samenwerken met een bedrijf in de sociale economie in Charleroi: A Coeur Space. Zij zijn degenen die een deel van het meubilair op het dak hebben ontworpen met behulp van gerecupereerd hout.”

De kantorenmarkt past zich aan door de dienstverlening aan werknemers te diversifiëren

Covid heeft de intensivering van telewerken versneld en daarmee zijn aandeel in de evolutie van de organisatie van het werk in bedrijven, zoals de reorganisatie van kantoren of de noodzaak om vergaderingen en teambuildings met teams te plannen om de onderlinge band te behouden. Deze evolutie inspireerde de eigenaar van het pand om in te spelen op deze nieuwe wensen:
● Er zijn vier vergaderzalen ingericht voor 6 tot 120 personen, te boeken per uur, dagdeel of dag. Het uitzicht op het bladerdek is adembenemend. De inrichting is zeer eigentijds en comfortabel, en er is ook een cateringservice.
● Er zijn teambuildingpakketten beschikbaar gaande van een fietstocht (al dan niet elektrisch) in het Zoniënwoud, tot het ontdekken van wilde planten en wijnproeverijen.
● Ten slotte kunnen de gehele rooftopruimte en de vergaderruimtes ook geprivatiseerd worden.

Sandrine Blaton, directrice bij Immobilière SEM, legt uit : “Als eigenaar en beheerder van kantoorgebouwen was het onze verantwoordelijkheid om de werkplekken opnieuw te vinden. We hebben ze een meer menselijk aspect gegeven, door een beter werkcomfort en een conciërgeservice te integreren.”

Het gebouw moet aantrekkelijk blijven voor bedrijven en hun medewerkers. En iedereen moet zijn weg vinden. Enerzijds moeten bedrijven hun werknemers een moderne en comfortabele ruimte kunnen bieden om te werken maar ook om te ontspannen. En aan de andere kant moeten ze zin krijgen om terug te keren naar kantoor.

Praktische info
Reservatie aanbevolen : www.sokorooftop.be  
Facebookpagina : sokorooftop
nstagrampagina: @sokorooftop
Website : www.sokorooftop.be