Vaste & tijdelijke locaties

Jul 27, 2021, 6:17
Corda Arena wordt hypermoderne, digitale belevingsarena

Corda Arena wordt hypermoderne, digitale belevingsarena

27 april 2021

Begin deze week werden in Hasselt de plannen voor de Corda Arena uit de doeken gedaan. Tegen 2024 zal op de voormalige Philips-site een multifunctionele en hoogtechnologische eventlocatie van 10.000 m² worden opgetrokken.

De Hasseltse Corda Campus is een begrip tot ver buiten Limburg. De voormalige Philips-site werd ontwikkeld tot een  technologiecampus waar momenteel 5000 mensen werken in zo’n 250 bedrijven. In een nieuw masterplan wordt nu ook invulling gegeven aan de resterende negen hectare van het terrein. De Corda Arena moet de blikvanger worden van deze nieuwe ontwikkelingsfase.

Internationale events en congressen

De nieuwe eventlocatie wordt een hoogtechnologisch gebouw van 60 meter lang en breed en 24 meter hoog. In totaal zal het gebouw 10.000 m² oppervlakte bieden, wat vergelijkbaar met het bestaande Corda 1 gebouw. De Corda Arena krijgt een amfitheater-opstelling en zal ook helemaal mee zijn met haar tijd. Het gebouw wordt immers uitgerust met de nieuwste streamings- en broadcastingsystemen zodat de hele wereld kan meekijken tijdens de events. Met deze troeven mikt Corda Arena op grote internationale events en congressen. Ook grote, Europese kampioenschappen in nichesporten zoals esports zijn een ambitie.

Combinatie event/office

De arena zal multifunctioneel worden ingericht: de ene helft van de oppervlakte kan benut worden als eventruimte, de andere helft zal worden ingenomen door verhuurbare kantoorunits, die als skyboxes kunnen dienen wanneer er evenementen plaatsvinden. Er kunnen maximum 4000 mensen samen een event of spektakel bijwonen, maar de arena wordt zo opgebouwd dat ook kleinere groepen perfect gebruik kunnen maken van de faciliteiten.

Klaar in 2024

Het project bevindt zich momenteel in de concrete voorbereidingsfase. Tussen de investeringsbeslissing, via vergunningen tot realisatie rekent Corda Campus op een periode van 2,5 en 4 jaar. De ambitie is er om tegen 2024 de arena gerealiseerd te hebben. De kapitaalinvestering wordt op vandaag geraamd op 32 miljoen euro. Een derde van dit bedrag komt uit de investering van Toerisme Vlaanderen. Ongeveer 20 procent van het totale bedrag zal geïnvesteerd worden in technologie en digitale uitrusting van het gebouw. Er zal ook een jaarlijks investeringsbudget voorzien worden om uitrusting en inrichting van het gebouw steeds state-of-the art te houden.