Vaste & tijdelijke locaties

Jun 24, 2021, 8:39
AED Group lanceert Truss Terrassen

AED Group lanceert Truss Terrassen

11 juni 2020

Audiovisuele leverancier AED group uit Willebroek en uitbater van de gelijknamige tv- en filmstudio’s in Lint, wil deze zomer een deel van het materiaalpark beschikbaar maken om de heropstart van de horeca te faciliteren. Voor een snelle en veilige montage van de professionele constructies rekent AED group op bedrijven in de audiovisuele sector.

AED groep beschikt als Europese distributeur van NEXT Truss over meer dan 80 kilometer aan aluminium designstructuren (zwart en zilver) die normaal ingezet worden op beurzen, evenementen en audiovisuele producties. Aangezien er momenteel geen vraag is voor deze toepassing, ziet Glenn Roggeman (CEO AED group) mogelijkheden om deze materialen deze zomer in te zetten ter ondersteuning van de horeca. “Social distancing zal ook de komende maanden een cruciaal gegeven worden in de strijd tegen het coronavirus. Als de horecazaken opnieuw kunnen opstarten, zal het belangrijk zijn dat deze ondernemers kunnen rekenen op meer exploitatieruimte, zodat het voor hen rendabel kan zijn om te heropenen. Met de zomer voor de deur, is extra terrasruimte allicht een efficiënte oplossing. Maar gezien het Belgisch klimaat, lijkt het me ook verstandig om deze ruimte te kunnen overdekken om ook bij slecht weer operationeel te kunnen blijven en reservaties te ontvangen. De structuren zijn stevig en veilig, en kunnen zeer snel en efficiënt geplaatst worden. Ook naast de horeca zie ik toepassingsmogelijkheden voor bijvoorbeeld scholen, bedrijven of clubs die in de komende maanden overdekte buitenruimtes willen creëren.”

AED group beschikt over voldoende materiaal om meer dan 2.000 ‘truss terrassen’ van 40 vierkante meter vandaag aan te bieden. De huurprijs, inclusief montage- en demontage, start vanaf 50 eurocent per dag per vierkante meter, exclusief de éénmalige aankoop van de herbruikbare regencovers (transparant of kleur). De constructie kan indien gewenst ook aangekocht worden. AED group zal de reguliere klanten, de professionele bedrijven in de audiovisuele industrie, inschakelen voor een snelle installatie en een veilige montage.

Samen met de constructie kunnen ook sfeervolle verlichting of zelfs een audio installatie worden aangeleverd. De constructies zijn gekeurd, zeer stabiel, veilig en esthetisch. De huurprijs wordt berekend voor minimaal twee maanden, maar kan onbeperkt uitgebreid worden. Een bouwvergunning voor de tijdelijke constructie is niet nodig, maar de stad of gemeente dient wel een toelating te geven voor de plaatsing op het openbare domein.

Geïnteresseerden kunnen een aanvraag doen via deze link.