Vaste & tijdelijke locaties

Jun 5, 2020, 7:14
Heropening Mirano

Heropening Mirano

19 september 2019

Op donderdag 19 september opende Mirano in Brussel opnieuw de deuren. De vernieuwde Mirano heeft een driedubbele functie: een club, een evenementenlocatie en een cultureel centrum.

De geschiedenis van het gebouw begint in 1912 met het "Grand Casino van Sint-Joost ", een brouwerij-bioscoopzaal. Vanaf 1934 wordt hier de Mirano-bioscoop in ondergebracht. Na een volledige renovatie verandert de Mirano van gezicht dankzij de architect René Ajoux, die de bioscoop reconstrueert met zijn karakteristieke gevel en zijn majestueuze entree in de vorm van een trechter, zoals die we vandaag kennen. In 1981 werd de hal een trendy nachtclub, de Mirano Continental. In juni 2017 sloot de Mirano Continental zijn deuren en ging het over in handen van de Art Blanc-groep, die grote renovaties begon.

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 september werd de heropening van de Mirano als club gevierd. Maar de nieuwe Mirano zal een dubbele of zelfs drievoudige functie hebben met een clubaanbod, een evenementenafdeling voor de organisatie van bedrijfsevenementen én een cultureel centrum voor de organisatie van tentoonstellingen, shows, enz.

Bij de renovatie werd er getracht om de ziel van de locatie te bewaren. Het idee was om deze plek opnieuw grandioos te maken. De gang naar het Mirano-café is volledig bedekt met een gouden tegelvloer. De balustrades werden op maat gemaakt in zwart en goud metaalwerk, met de ‘M’ van Mirano erin. Het podium is uitgerust met een gigantisch LED-scherm. Niet minder dan 12 zwarte aluminium-structuren werden op het plafond geplaatst om de 170 spots, die de dansvloer en het podium verlichten, te ondersteunen.