Vaste & tijdelijke locaties

Apr 26, 2024, 14:01
Faculty Club investeert in mooiste terras van Leuven, sluitstuk van bijna 2M€ investeringen

Faculty Club investeert in mooiste terras van Leuven, sluitstuk van bijna 2M€ investeringen

27 augustus 2019

Faculty Club, het congres- en eventcentrum in het historische Groot Begijnhof in Leuven, investeert bijna 100 000 € in haar buitenterras. Deze investering is het sluitstuk van een totale investering van zo’n 2 miljoen euro over de voorbije 5 jaar.

Faculty Club heeft met stip het mooiste terras van Leuven in haar binnentuin. De Faculty Club Garden Lounge biedt voor elk wat wils: heerlijk onderuit zakken met een glaasje Champagne in de knusse lounge zetels in de lounge area, een frisse pint nuttigen aan de statafels in de receptie area of fijnproeven op het terrasgedeelte van het à la carte restaurant Cum Laude. Deze lente werd er bijkomend een kleine 100 000 € geïnvesteerd om het terras verder te upgraden tegen de zomer. Het gaat dan onder meer om het plaatsen van nieuwe economische en duurzame LED-verlichting, nieuwe signalisatie rond de Faculty Club, de aanleg van een privé-terrasje voor selecte doeleinden, enzoverder.

Een totale investering van 2 miljoen € over 5 jaar, voor een topbeleving

Voor Faculty Club betekent een optimale klantenbeleving onder meer te allen tijde de laatste technologie aanbieden in het kader van onder meer presentaties, vergaderingen, videocommunicatie of brainstormings met klanten of eigen personeel. Ook een stijlvol interieur is belangrijk. Het meubilair en de verlichting werden dan ook helemaal vernieuwd. Er werd verder veel geïnvesteerd in de verdere upgrade van het restaurant Cum Laude. 

Technologie is cruciaal vandaag in het kader van presentaties, brainstormings en vergaderingen

Zo werd er onder meer voor één van de vergaderzalen geïnvesteerd in een geïntegreerd multimedia tafelmeubel, voor Board meetings met video conferencing. In een zaal in The WestWing werd een surface hub van Microsoft geïnstalleerd. Deze laat onder meer toe om Skype calls te doen op groot scherm (meer dan 80 inch). Meetings opnemen, digitaal brainstormen of live streamen, dankzij in het scherm ingebouwde camera’s, is ook perfect mogelijk in de grootste zaal van onze WestWing. Ook werd de wifi sterk uitgebouwd. 

Het à la carte restaurant gaat voor nog meer gastronomie 

Voor à la carte restaurant ‘cum laude’ werd er geïnvesteerd in de verdere upgrade van de gastronomische keuken. Daarvoor werd het team uitgebreid met onder meer een nieuwe chef. Ter illustratie: Faculty Club stelt vandaag 11 koks tewerk, waarvan 8 voor de banketten en 3 enkel en alleen voor restaurant Cum Laude. De keuken hiervan werd ook veel groter gemaakt. Chef Marius Bosmans en zijn sous-chef Glenn Vangrunderbeeck zijn vastbesloten om bijkomende kwaliteits-labels binnen te halen. 

 www.facultyclub.be