Vaste & tijdelijke locaties

Dec 14, 2019, 21:38
Jonge topchef voor restaurant Akko van Martin’s Rentmeesterij

Jonge topchef voor restaurant Akko van Martin’s Rentmeesterij

05 december 2018

Ex-Jong Keukengeweld Kevin Bonanno wordt de chef van Akko, het gastronomisch restaurant van het gloednieuwe hotel Martin’s Rentmeesterij in Bilzen. In een warme setting met zicht op een beschermde Engelse prairietuin brengt hij een pure keuken, productgericht en met de essentie op smaak.

Martin’s Rentmeesterij, met 72 comfortabele kamers, wellness en een gastronomisch restaurant, is ondergebracht in een strakke nieuwbouw aan het historische 13de eeuwse rentmeestershuis van Landcommanderij Alden Biesen. In dit historische en beschermde deel zijn ook 3 junior suites, de bar en vergader- en banketzalen ondergebracht.

Voor het restaurant werd Kevin Bonnano aangetrokken. Deze jonge topchef (35) kan een stevig potje koken. Tot voor kort was hij actief in het restaurant Le Cinquième, waar hij tot de lichting Jong Keukengeweld hoorde en met 14/20 in de Gault&Millau scoorde. In Akko kan Kevin beroep doen op een dynamische keukenploeg, waaronder de vakkundige Nederlandse souschef Arjen Greve, en gedreven keukenmedewerkster Jolien Jeurissen. 

Betaalbaar gastronomisch tafelen

Het restaurant richt zich niet enkel op hotelgasten maar op iedereen die betaalbaar gastronomisch wil tafelen. Gasten kunnen kiezen uit een van de menuformules in 3, 4 en 5 gangen voor respectievelijk €45, €55 en €65 euro of à la carte uit vier voor- en vier hoofdgerechten en enkele desserts. ’s Middags wordt een tweegangen business lunch aangeboden voor  €29,50. Op de kaart vinden we zowel inventieve bereidingen zoals een combinatie van tongschar met mossel, curry, lamsoor en rattes aardappel als klassiekers zoals gebakken zeetong, steak tartaar en ook een rib eye (500 g) van Holstein rund.  Voor wie langer wil genieten van al dit lekkers behoren gastronomische arrangementen met overnachting in dit prachtige hotel tot de mogelijkheid.

De natuur in het bord

Akko werd ingericht met warme materialen: donkerhouten wanden, natuurhouten tafels, comfortabele scandinavische zeteltjes en rondom glaspartijen die voor een heldere lichtinval zorgen. Door de ramen kijken de gasten uit op de beschermde Engelse prairietuin, de historische kasteelmuur en prieel, en vanaf de lente op een kleurrijke bloemenweide en de geplande kruidentuin. Kevin Bonanno wil de weelderige natuur rondom Akko in zijn keuken binnentrekken. Zo zal hij zoveel als mogelijk werken met Limburgse producten en geeft hij groenten een belangrijke plaats in zijn gerechten.

Opmerkelijke cocktails

Gasten van Akko kunnen aperitieven in het restaurant of in de bar en een van de comfortabele salons. De jonge mixologist Elias Edlbi staat in voor de cocktails en ontpopt zich als een wondere smaakmaker. Met verrassende ingrediënten zoals gebrande kardemom of nootmuskaat maakt hij smaakbommetjes van cocktails. Niet alleen het aperitief maar ook andere gerechten weet hij met bijzonder goed passende cocktails te begeleiden.

Akko
Martin’s Rentmeesterij
Kasteelstraat 2, 3740 Bilzen
+32 (0)89.44.21.21
www.martinshotels.com