Vaste & tijdelijke locaties

May 5, 2024, 16:46
Radisson Blu lanceert "Pink Breakfast!" in de strijd tegen borstkanker

Radisson Blu lanceert "Pink Breakfast!" in de strijd tegen borstkanker

24 september 2015

Radisson Blu zet zich opnieuw in voor de 11de editie van Roze Oktober, een campagne voor de preventie van borstkanker. Vorig jaar heeft de hotelketen roze gedecoreerde kamers verkocht. Dit jaar lanceert Radisson Blu "Pink Breakfast!", een ontbijt met ingrediënten die bijdragen tot de preventie van kanker. "Pink Breakfast!" wordt tijdens de maand oktober aangeboden in de Radisson Blu hotels, naast het bestaande Super Breakfast Buffet.

Dit initiatief voor het goede doel wil graag twee natuurlijke stoffen en zes ingrediënten die kanker helpen bestrijden naar voor schuiven. Deze zijn geselecteerd door de Franse voedingsdeskundige, Dr. Patrick Serog. Radisson Blu Chefs hebben met deze ingrediënten originele recepten gecreëerd. Voor elk verblijf tijdens de maand oktober in een deelnemend Radisson Blu hotel wordt €1 geschonken aan Europa Donna, partner voor dit project.

"Pink Breakfast!": Onverwachte ingrediënten die kanker helpen bestrijden

Tijdens de maand oktober kunnen Radisson Blu gasten hun gewoonlijke ontbijt aanvullen met gerechtjes die anti-oxidanten en natuurlijke stoffen bevatten die kanker helpen voorkomen. Twee natuurlijke "anti-kanker" stoffen die in veel ingrediënten terug te vinden zijn: quercetine en selenium. Een woordje uitleg!

  • Quercetine: Zit in appels, rode vruchten, thee, druiven, uien, chocolade, kappertjes en broccoli. Quercetine voorkomt celsplitsing en dus verspreiding van kankercellen en stimuleert het immuunsysteem.
  • Selenium: Zit in vis, vlees of afgeleide producten (tonijn, makreel, eigeel), in planten zoals de paranoot en in volkorenpasta. Selenium is een krachtige anti-oxidant die de activiteit van vrije radicalen in cellen neutraliseert.

6 ingrediënten met anti-oxiderende eigenschappen

  • Granaatappel bevat anti-oxidanten, die de toename van kankercellen doet afnemen. We eten vaak alleen de pulp, maar ook de schil bevat een krachtige ant-oxidant die vooral effectief is bij de preventie van borstkanker.
  • Kurkuma helpt kankercellen vernietigen. Helaas wordenzijn anti-oxiderende eigenschappen snel na inname teniet gedaan door het lichaam. Maar in combinatie met peper wordt deze eigenschap net sterker. Op het "Pink Breakfast!" buffet worden deze twee kruiden verwerkt in chocoladeschilfers die geparfumeerd zijn met peper en kurkuma.
  • Look ... maar let op, enkel rauw! In warme bereidingen verliest het de eigenschap om ons immuunsysteem een boost te geven en de verspreiding van kankercellen te blokkeren. Op het ontbijtbuffet kan u geconfijt look proeven. Verrassend van smaak maar overheerlijk!
  • Groene Thee is de beste bondgenoot in het kankerpreventie-ontbijt! De madeleintjes met groene thee en broccoli zijn heerlijk bij je ochtendkoffie.
  • Broccoli bevat verschillende stoffen die kanker helpen bestrijden. Maar die zijn gevoelig voor warmte. Daarom kan je broccoli best rauw of heel licht gekookt eten. Probeer zeker eens de geblancheerde broccoliroosjes op het ontbijt. Of de cottage cheese met broccoli en kurkuma. Pure verwennerij - zelfs 's ochtends.
  • Koffie bevat meer dan 1000 bestanddelen, zoals caffeïne, maar ook heel erg veel anti-oxidanten, die een belangrijke rol spelen in de bestrijding van bepaalde kankersoorten. In een espresso of cappucino vindt iederen wat wils.

Een ontbijt dat kanker helpt voorkomen, bedacht door Dr. Patrick Serog en voor u bereid door de Radisson Blu Chefs

Deze recepten zijn het resultaat van de samenwerking tussen de Radisson Blu Chefs en Dr. Patrick Serog, een gekende Franse voedingsdeskundige. Dr. Patrick Serog heeft een lijst met ingrediënten samengesteld die kunnen helpen om kanker te voorkomen. Met deze ingrediënten zijn de chefs aan de slag gegaan om enkele gerechten voor fijnproevers samen te stellen. Deze kleurrijke en verrassende gerechten kan u proeven op het Radisson Blu ontbijt.

Als de hotelgasten ook na hun verblijf hun gezonde eetgewoonten willen verder zetten, kunnen ze inspiratie opdoen in het "Pink Breakfast! by Radisson Blu" gidsje, waarin ze een lijst vinden van de belangrijkste ingrediënten en de rol die ze spelen in de preventie van kanker samen met de recepten van de Radisson Blu Chefs. Zo kan de gast zijn"Pink Breakfast!" thuis creëren - de perfecte manier om lichaam en geest in balans te brengen.

Europa Donna, partner van Radisson Blu voor het tweede jaar op rij

Voor de tweede editie van "Be Pink! by Radisson Blu", heeft de hotelketen opnieuw voor Europa Donna als partner gekozen. Deze Europese vereniging heeft als doel om vrouwen met borskanker te informeren, samen te brengen en te ondersteunen waar nodig. Europa Donna werkt in Europa actief aan sensibiliseringscampagnes en uitwisseling van informatie over borsktanker. De vereniging ijvert ervoor om alle betrokken patiënten de best mogelijke behandeling te laten volgen en wetenschappelijk onderzoek te ondersteunen.

In het kader van "Pink Breakfast !", steunen hotelgasten tijdens de maand oktober vrouwen met borsktanker. De hele maand doneren ze €1 voor elk verblijf in een deelnemend Radisson Blu hotel aan Europa Donna.

Lijst met deelnemende hotels op www.radissonblu.fr/bepink

Meer van Radisson Blu Astrid Hotel :

Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerp