Vaste & tijdelijke locaties

Apr 19, 2024, 9:22
Events organiseren in het schitterende kader van het Théâtre de Liège

Events organiseren in het schitterende kader van het Théâtre de Liège

20 maart 2018

Een evenement organiseren in het weelderige kader van één van de meest luxueus ingerichte gebouwen in het centrum van de bruisende stad Luik ? Dat kan dankzij het Théâtre de Liège dat haar ruimten graag ter beschikking stelt voor meetings, seminaries, recepties of een brede waaier aan andere evenementen.

Het Luikse architectenbureau Pierre Hebbelinck en Pierre de Wit namen enkele jaren geleden de verantwoordelijkheid op om de herbestemming van het Théâtre de Liège in goede banen te leiden. Het 7.800 m² gebouw, dat werd ingehuldigd in oktober 2013, kenmerkt zich door een inventief samenspel van hout, beton en glas in een knappe combinatie van neoclassicisme met hedendaags design. Opvallend zijn de tekstuele interventies van de Luikse kunstenaar-performer Patrick Corillon, wiens magische woorden het gebouw in zijn geheel verlevendigen. Al even opvallend zijn de Vitra-meubels van de beroemde Franse designer Jean Prouvé. Samen met de indrukwekkende architecturale kolommen, lijsten en verguldsels van het gebouw zorgt dit voor een ​​verfijnde en toch warme sfeer.

Het is precies in dit luxueuze kader dat het Théâtre de Liège diverse ruimten aanbiedt voor de organisatie van de meest uiteenlopende evenementen. U vindt er onder meer:

  • Salle de la Grande Main met 557 zitplaatsen
  • Salle de l’OEil vert met 145 zitplaatsen op een mobiele tribune of 200 staanplaatsen
  • Salle des Pieds légers: 200 staanplaatsen
  • Passage des 50 épaules: 150 staanplaatsen  
  • Salle au Fin Cou: 150 staanplaatsen
  • Salle Vive: 40 zitplaatsen

Naast twee theaters, een kunstgalerij en een repetitiestudio heeft het Théâtre de Liège ook nog andere comfortabele ruimtes om het publiek te verwelkomen zoals een bar - het ‘café des arts’ op het gelijkvloers - en een restaurant in de prachtige salons op de tweede verdieping.

Deze ruimtes, ideaal voor ontspanning, zijn perfect aangepast voor elk type receptie, evenement of privéfeest. Het Théâtre beschikt verder over een eigen technische uitrusting en eigen meubilair (tafels, stoelen, statafels, enz). En ook dat is een belangrijk voordeel in organisatorisch opzicht.

Catering

Of het nu om een walking dinner, receptie, galadiner, business lunch, ontbijt of koffiepauze gaat, dan na dag zorgt het jonge en dynamische team van ‘Balcon de l’Emulation’ in samenwerking met traiteur Les Cours voor een exceptionele culinaire invulling van uw evenement. Dat kan in de salons op de tweede verdieping, maar evengoed naar keuze in één van de andere ruimten van het gebouw. 

Info Les Cours: François Demoulin : francois@lescours.be

VIP

Dankzij de speciale VIP-formules van het Théâtre kunt u uw werknemers of klanten een originele avond aanbieden. De formules combineren entertainment met culinaire hoogstandjes in een verfijnde omgeving: champagnebar en/of walking dinner voor of na een presentatie, … het kan allemaal.   Het Théâtre biedt formules op maat, helemaal volgens uw wensen. Al deze formules omvatten niet alleen de locatie zelf, maar ook een garderobe-service, een persoonlijk onthaal door de hostesses, een welkomstwoord met uitleg over het gebouw, parking en de mogelijkheid om uw onderneming visueel kenbaar te maken in de ontvangstruimte van het Théâtre.

Info Théâtre de Liège:

Frédéric Rossillion : f.rossillion@theatredeliege.be - Tel: 0495 29 29 06

www.theatredeliege.be