Vaste & tijdelijke locaties

Apr 25, 2024, 20:49
De Serre luidt nieuw horecahoofdstuk in

De Serre luidt nieuw horecahoofdstuk in

16 maart 2017

Alles onder één dak: innovatiecentrum, eventlocatie en restaurant als laboratorium rond automatisering en digitalisering

Eindelijk is het langverwachte moment daar: De Serre opent de deuren. Het innovatieplatform zet zo een belangrijke eerste stap om de horecasector in ons land in het tijdperk van de witte kassa een nieuwe toekomst te geven.

Vanuit de voormalige gebouwen van het Antwerpse OCMW (Lange Gasthuisstraat in Antwerpen) ontplooit De Serre als kloppend hart van StartupVillage een indrukwekkend drieluik: een laboratorium om de allerlaatste horecatechnologieën te testen, een classy restaurant én een eventruimte.

Wat The Loop voor het segment retail is, zo profileert De Serre met aan het roer Dieter Veulemans (CityCubes), Sebastian Rummens (Festen-Forganiser) en Lorenz Lievens (De Serre) zich graag voor de horecasector. Een heus horeca-lab met als missie de sector weer financieel gezond te krijgen zonder een ver-van-mijn-bed-show op te voeren. In tegendeel zelfs. Een lage drempel staat centraal zodat het project kan uitgroeien tot lichtend en inspirerend voorbeeld voor elke horecaondernemer. En waar beter dan in de Antwerpse StartupVillage? Oftewel dé hotspot bij uitstek voor startups, investeerders en gerenommeerde incubators waaronder imec en Cronos. Dit epicentrum van bruisende ondernemersactiviteit moet de metropool als nooit tevoren linken aan andere startupcities zoals New York, Londen, Barcelona en Berlijn.

De drie peilers van De Serre:

Restaurant

Pinkeye Designbureau overtrof zichzelf om De Serre vorm te geven tot een classy restaurant. Het is een self-service ontbijt-en lunchconcept waar jonge professionals – zowel van StartupVillage als uit de ruime omgeving – van maandag tot vrijdag welkom zijn. Weliswaar maakt De Serre het verschil door stevig in te zetten op ‘huisgemaakt’, liefst lokaal, vers, duurzaam en met kruiden als rode draad. Van healthy en caloriearm tot comfort food waarbij de klant telkens wordt aangezet om bewuster te kiezen voor de categorie die de menukaart aanreikt. Take-out, delivery of eat-in zijn mogelijk. De nadruk ligt steevast op snel en gezond – “fast food meets bistronomy” - met een optimale tariefsetting gebaseerd op de richtlijnen van accurate Food & Beverage-software.

Eventlocatie

De Serre zet zichzelf tegelijk in de markt als veelzijdige eventlocatie. De zaal is een staaltje van sterk design en moderne technologie. Modulair te gebruiken dankzij het gebruik van takels. De toog wisselt als het ware van buffetvorm naar eventbar door één druk op de knop en de planten verdwijnen indien nodig richting nokhoogte om de ideale ruimte voor een productpresentatie, workshop of trouwfeest te creëren. Aansluitend het overdekt terras strekt zich bovendien een schitterende prairietuin uit; ideaal voor recepties en ceremonies. Bedrijfsevents zijn mogelijk tot 180 personen. Ook intiemere gezelschappen vinden ongetwijfeld hun weg naar De Serre die naast de grote zaal onderdak biedt aan een volledig uitgeruste private meetingroom.

Horeca-laboratorium

De Serre test en integreert de nieuwste software en de meest innovatieve technologieën volgens het trial & error-principe: van bestellen, betalen, het raadplegen van specifieke ingrediënten of allergenen met een consumer- app, digitale menukaarten tot beleving via virtual reality. Een speeltuin als het ware waarin horecaondernemers al deze nieuwigheden kunnen testen en die hen vooral meer tijd en ruimte moeten geven om in hun zaak extra te focussen op de conceptuele sterkte, marketing en de pure hospitality. Alles wijst erop dat dit vandaag enkel nog lukt als ze erin slagen processen als administratie, personeelsplanning, bestellingen en betalingen meer te automatiseren en digitaliseren. Noem het gerust een soort virtuele manager die wordt gecreëerd. Het spreekt voor zich dat De Serre als kenniscentrum alle aanwezige digitale technieken ook in praktische opleidingen aanbiedt.

In heel zijn opzet én al zijn actieterreinen ademt De Serre ‘data-mining’. Zowat alle gegevens – van aankoop tot verbruik over reserveringen of personeelsinzet – worden nauwgezet verzameld, geanalyseerd en in rapporten en statistieken verwerkt. Alle verworven data deelt het met zoveel mogelijk bestaande en toekomstige horecazaken zodat deze snel inzicht krijgen in de operationele werking van nieuwe toepassingen en systemen. Data delen en evalueren om de sector te versterken.

Belangrijke partners bij dit alles zijn ING, METRO, Stad Antwerpen, Horecafocus, VNV Horeca Management, Pinkeye, CityCubes, Festen, Forganiser, ETC, Horeko, Tsjing, Joyn en Payconiq.

De Droom van De Serre? Opnieuw rendabele horeca creëren met een solide winstmarge waarbij de ondernemer wordt bijgestaan door een virtuele manager wat deze meer tijd geeft om zijn concept te verfijnen, de stiel te verrijken en het gastheerschap aan te scherpen.

Contactpersoon: Lorenz Lievens - lorenz@de-serre.be

www.de-serre.com