Event technologies

Nov 29, 2023, 15:27
Europalco organiseert eerste event met Kuka-robots

Europalco organiseert eerste event met Kuka-robots

19 juli 2023

EUROPALCO, de grootste leverancier van oplossingen voor evenementen en shows in Zuid-Europa, heeft een opvallend evenement neergezet met behulp van Kuka-robots voor de truck- en busfabrikant Fuso om de nieuwe eCanter te onthullen, een lichte vrachtwagen die 100% elektrisch is.

Team4 vertrouwde op Europalco om het eendaagse evenement te organiseren in de fabriek van Fuso in Tramagal, Portugal. Het kostte twee dagen en twintig toegewijde audiovisuele en structurele technici om een evenement voor te bereiden om de productie van de nieuwe Fuso-vrachtwagen in de verf te zetten.

De in Lissabon gevestigde leverancier was verantwoordelijk voor het decor, het podium, het audiovisuele materiaal, de automatische bediening en het meubilair. Europalco bouwde een LED-wand van 8x4 meter waarop de openingsreel van het evenement te zien was.

Voor de onthulling van Fuso's nieuwste truck ontwierp Europalco een show die moderniteit, vernieuwing en technologie weerspiegelt; dit was het perfecte moment om Kuka-robots in te zetten om een WOW-factor en een andere dynamiek aan het evenement te geven. De robots ondersteunden twee 100"-monitoren, die hun bewegingen over het podium synchroniseerden met de beelden op de LED-schermen en de LED-muur; dit was een van de grootste uitdagingen van de show. Europalco gebruikte Christie's Spyder X80 videoprocessor en Christie's Pandoras Box Servers om beelden, video's en berichten te projecteren terwijl de sprekers hun presentaties gaven.

Voor dit evenement concentreerde Europalco zich op de automatismen van de Kuka-robots om een autoproductieomgeving te creëren. Het technische team moest werken aan het programmeren van alle inhoud volgens de bewegingen van Kuka.

Kuka KR210-robots zijn snel, dynamisch en flexibel; ze kunnen monitors en videoschermen besturen, verplaatsen of animeren. De robots kunnen ook aanvullende rekwisieten en decors maken en mobiele sets tot leven brengen. Elke eenheid weegt ongeveer 1.200 kilogram en kan een maximale hoogte van 3,3 meter bereiken en tot 210 kilogram ondersteunen.

Dankzij de robots kan Europalco innovatieve oplossingen aanbieden met uiteenlopende toepassingen; bijvoorbeeld met LED-, LCD- en laserwalls, en zelfs ter ondersteuning van artiesten bij evenementen.

Pedro Magalhaes, oprichter en CEO van Europalco, zegt: "We zijn erg blij met het resultaat van het FUSO eCanter-evenement. Het was de eerste keer dat we onze Kuka-robots op een evenement gebruikten; we waren nieuwsgierig maar tegelijkertijd zeker dat we een evenement met een WOW-effect konden verzorgen. De opdrachtgever was zeer tevreden, en dat is onze hoogste beloning."