Event technologies

Apr 13, 2021, 9:31
Fever Screener biedt extra veiligheid voor elk event

Fever Screener biedt extra veiligheid voor elk event

18 juni 2020

Koen De Paepe en Laurens Eetesonne van audiovisueel bedrijf Argon AV lanceren een Belgische primeur voor de eventsector. Met hun spin-off Fever Screener bieden ze een gemakkelijke en snelle oplossing om bezoekers aan de ingang van een event te scannen op koorts. 

Fever Screener is een systeem waarbij een thermische camera het publiek van een event bij de ingang kan checken op koorts. Met de camera van Fever Screener kunnen 60 personen per minuut worden gescand. Iedereen die de camera passeert, wordt automatisch gecontroleerd. Zo worden ook wachtrijen vermeden. De bediener ziet ieders temperatuur onmiddellijk op het scherm. Wanneer er mensen zijn met een verhoogde temperatuur, dan zullen zij nog een tweede keer gecontroleerd worden met een nog nauwkeurigere handscanner.

“Het is een vrije eenvoudige setup, die heel snel kan worden opgezet”, aldus Laurens Eetesonne. “Bovendien bieden wij de klant een volledige service, van opbouw, permanentie en afbouw. Er blijft gedurende het event een ervaren technieker ter plaatse om de screening te begeleiden en eventuele personen met koorts afzonderlijk te nemen voor een handscan. In een volgende fase van heropstart van evenementen kan Fever Screener voor vele organisatoren van congressen en B2B events een meerwaarde bieden. Het systeem zorgt voor een extra gevoel van veiligheid, zowel bij de gasten als bij de organisatoren.”