Event management

Oct 28, 2020, 4:26
Een effectieve mens- en eco-vriendelijke beneveling om virussen en bacteriën te weren

Een effectieve mens- en eco-vriendelijke beneveling om virussen en bacteriën te weren

26 augustus 2020

Terwijl de corona-pandemie aanhoudt, zoeken winkelcentra, beursorganisaties, sportstadia, openbare instellingen … naar goede oplossingen om een hygiënische en gedesinfecteerde omgeving te creëren zodat hun publiek veiliger en met een geruststellender gevoel kan samenkomen. De Disinfect Group biedt mobiele desinfectietunnels met alles-in-één oplossingen voor desinfectie en gezondheidscontrole voor elke persoon die in een gebouw of evenement binnenkomt.

De Disinfect Tunnels zijn verkrijgbaar in opstellingen met 1 tot 5 doorgangen. De units bevatten handdesinfectie, temperatuurcontrole (met een precisie van 0,1 graden), mondmaskers en vernevelen een eigen ontsmettingsmiddel over elke passant.

De Disinfect Tunnel zijn flexibele configuraties, ze kennen een snelle opbouw en eenvoudige afbraak, waardoor ze een duurzaam antwoord zijn op de huidige pandemie.

Efficiëntie en onschadelijkheid ‘Dry-mist’ wetenschappelijk bewezen

Het belangrijkste voordeel van deze tunnels is hun automatisering en efficiëntie: elke module is handsfree om de netheid van het station zelf te behouden en is ontworpen om het vertrouwen te voeden dat deze omgeving veilig en hygiënisch is.

"In een recente peiling in het Verenigd Koninkrijk zei 67% van de Britten dat ze zich ongemakkelijk zouden voelen om - zodra de nationale lockdown afneemt - naar openbare bijeenkomsten te gaan, zoals sport- of muziekevenementen, ", zegt Dieter Veulemans, oprichter van Disinfect Group. "Het is niet nodig om de gezondheid van een werknemer in gevaar te brengen door handmatig personen te screenen die een gebouw of privéruimte binnenkomen. Onze Desinfectie Tunnels zijn een combinatie van zelfbediening en automatisering voor vier handelingen die de verspreiding van ziektekiemen aanzienlijk verminderen: handdesinfectie, temperatuurverificatie, het dragen van een masker en veilige desinfectie van huid, kleding en persoonlijke bezittingen."

De desinfecterende Dry-mist in deze tunnels is veilig voor menselijk gebruik. Het is wetenschappelijk bewezen door Eurofin en labo’s in Australië en Verenigd Koninkrijk dat HOCL (hypochloriet) de verspreiding van het nieuwe coronavirus voorkomt. In tests door onafhankelijke Britse laboratoria hebben wetenschappers een vermindering van 83% van de bacteriën waargenomen op huid die met deze droge nevel is besproeid. De mist is biologisch afbreekbaar, niet brandbaar en verdampt onschadelijk. Het belangrijkste is dat wetenschappelijk is bewezen dat het veilig is voor gebruik op de huid.

Bridge Biotechnology heeft uitgebreide tests van het desinfectiemiddel uitgevoerd en de effectiviteit van Dry Mist bij het verminderen van bacteriën op de menselijke huid vastgesteld. Deze tests tonen een gemiddelde vermindering van 51% aan bacteriën na 10 seconden zacht benevelen van het gezicht, en een vermindering van 83,2% van bacteriën na nog eens 10 seconden benevelen. Tests op handen lieten nog indrukwekkendere resultaten zien: het desinfectiemiddel reduceerde het gemiddelde aantal op handen levende bacteriën met bijna 91% na slechts één spraytoepassing.

"De veiligheid en gemoedsrust van onze klanten, en bij uitbreiding hun klanten en bezoekers, heeft onze hoogste prioriteit", zegt Tom Eatenton, CEO Disinfect Group en Disinfect UK. “Om die reden hebben we nauw samengewerkt met Bridge Biotechnology om ervoor te zorgen dat de nevel die in onze Desinfectie Tunnels wordt gebruikt niet alleen zo effectief mogelijk is in het doden van ziektekiemen en het voorkomen van de verspreiding van COVID-19 in het bijzonder, maar tevens biologisch vriendelijk is en veilig voor iedereen.”

De desinfecterende nevel is gecertificeerd (BSEN: 1276, 14476) om effectief te zijn tegen bacteriën en virussen, waaronder:
-Coronavirus
-E.coli
-Hepatitis B
-MRSA
-HIV
-Clostridioides (C. Diff)
-Norovirus
-Legionella
-Foot and Mouth
-Campylobacter

Veilige oplossing aan de ingang van druk bezochte locaties

De Desinfectie Tunnels zijn de perfecte oplossing in alle toepassingen en situaties waarbij men een mensenmassa wenst te monitoren en de sociale afstand te behouden. De units bieden de mogelijkheid om de bezettingsgraad in real time te volgen en waarschuwingen te geven wanneer capaciteitslimieten worden benaderd of overschreden. Daardoor zijn ze een uitstekende keuze voor bedrijven zoals supermarkten, winkelcentra, ziekenhuizen, bioscopen, etc. Ze bieden ook een veilige en efficiënte toegangsoplossing voor openbare ruimtes zoals scholen, openbare gebouwen, luchthavens en vakantieparken.

beMatrix, producent van aluminium framesystemen voor standenbouwers en eventproducenten, levert de frames voor de Disinfectie Tunnels. Alle frames zijn 100% modulair en lichtgewicht, waardoor ze een goede optie zijn voor elk project.

Geïnteresseerde organisaties kunnen deze desinfectie-units kopen of voor korte tijd leasen. Hygiënische benodigdheden voor de units, zoals maskers, zijn beschikbaar. De Disinfect Group adviseert over benodigde producthoeveelheden, biedt ondersteuning voor bevoorrading en zorgt voor onderhoud op maat. Bovendien biedt Disinfect Group aangepaste branding op tunnels, wat opportuniteiten biedt voor sponsoring en advertising.