Event management

Mar 19, 2024, 5:07
Disinfect lanceert mobiele benevelings-units voor snelle en veilige ontsmetting van grote ruimtes

Disinfect lanceert mobiele benevelings-units voor snelle en veilige ontsmetting van grote ruimtes

10 augustus 2020

Disinfect, een spin-off van het Antwerpse brand activation agency CityCubes lanceert nu, na de ontsmettingstunnels en containerdesinfectie-units, ook mobiele dry mist-toestellen waarmee afgesloten, grote ruimtes op korte termijn kunnen beneveld en ontsmet worden met HOCL of waterstofhypochloriet.

Dit biologisch product is dodelijk voor COVID-19 maar totaal onschadelijk voor mens, dier en voedingsproducten. Men vindt HOCL immers ook terug in de witte bloedcellen van de mens, als immuun-molecule tegen virussen.

De innovatieve dry mist-toestellen spuiten dus HOCL in de afgesloten ruimte en bereiken de kleinste hoekjes en spleetjes, waar het coronavirus zich ook moge schuil houden. HOCL werd eerder al wereldwijd getest en Europees goedgekeurd door Eurofin. Om budgetvriendelijke en milieu-duurzame redenen wordt de HOCL op de desinfectielocatie zelf aangemaakt met lokaal kraantjeswater. 

Voor de lokale mixing van kraanwater met gecertificeerde zoutnitraten werkt Disinfect samen met Pluswater uit Hoogstraten. De dry mist-toestellen verpulveren het vocht via ultrasone geluiden en duwen de werkzame moleculen de ruimte in om virussen te doden op een 100% biologische manier, zonder biocide of vochtige sporen na te laten op mens, dier, voeding, elektronica, computers, kledij… De vernevelingsoperatie start telkens enkele uren voor opening zodat bezoekers veilig kunnen genieten van hun event-ervaring. Na de desinfectie volgt steeds een swipe test, waarna Disinfect het verslag en een desinfectiecertificaat naar de klant stuurt.

“Qua wetgeving en volksgezondheidsnormen zijn we dus met alles in orde”, zegt Dieter Veulemans, CEO van Disinfect en CityCubes. “We deden in Australië en in UK vernevelingstesten op Covid-19 en de resultaten zijn positief: onze toepassing doodt Corona. We beschikken dus over de nodige attesten om vanaf nu supermarkten, sportpaleizen, beursgebouwen, (hoge)scholen, cinema-complexen etc. biologisch volledig te desinfecteren en dat tegen een spotprijs. Ons product kost immers slechts 5 euro per liter en met 4 liter omgevormd kraanwater benevelen we op 1 uur tijd al zo’n 500 m³ met onze kleinste machine.”

https://disinfect.be/