Event management

Jul 14, 2020, 7:55
De MICE Party 2019 verzamelt 32.000€ voor de strijd tegen kanker

De MICE Party 2019 verzamelt 32.000€ voor de strijd tegen kanker

15 mei 2019

Op 7 mei kwamen honderden professionals uit de MICE-sector samen in het Pop-up theater van Studio 100 voor de vijfde editie van de MICE Party. Tijdens de avond, die in het teken van het thema 'Legendary' stond, werd bekend gemaakt dat er 32.000€ was ingezameld voor de strijd tegen kanker.

"Na vijf edities van de #miceparty durven we ondertussen spreken van een haast legendarisch event. Dat was dan ook het thema: ‘Legendary’. En ook deze editie deed het thema eer aan", aldus Erik Wood en Olivier Wauters, de organisatoren van het initiatief.

Elke deelnemer vond bovendien zijn of haar ‘Walk of Fame’-ster terug op de vloer van het theater, maar ook de catering stond in het teken van legendarische gerechten. Presentatie was in handen van Anne de Baetzelier en Cynthia Reekmans.

Tijdens de show werd tevens het MICE-peloton voorgesteld aan het publiek. Op de racefiets reden ze het theater binnen, de ‘legendarische’ cyclisten van #micellorca19 die 32.000 € bijeen fietsten voor de strijd tegen kanker.

Dankzij Emirates en Bollinger Champagne konden er nog eens 2 prijzen worden geveild, m.n. een reis naar Dubai (4.500€) en een bezoek aan het champagnehuis Bollinger dat de voorkeur geniet van agent 007 (1.600€).

“Avonden zoals deze moeten het verschil kunnen maken”, zei bezieler Erik Wood in zijn speech. “Immers, het inzamelen van geld voor organisaties zoals de Stichting tegen kanker is van cruciaal belang om kanker ooit te kunnen degraderen van levensbedreigende ziekte naar chronische aandoening en ik geloof hier sterk in”, aldus Wood, die zelf kanker overwon.

Meer dan 800 MICE-mensen schreven zich (gratis) in voor deze editie. De aanwezigen hielden een minuut stilte voor moordslachtoffer Julie van Espen en alle kinderen die te vroeg van ons zijn heengegaan.

Met de hosting van de #miceparty19 werd bovendien aangetoond dat het ‘legendarische’ Pop-up Theater van Studio 100 tevens kan worden ingezet voor corporate events.